Slotconcert van Kielzog Koorschool

Met een bijzonder concert in de Rooms Katholieke Kerk van Sappemeer sloot de Koorschool een muzikaal jaar met veel hoogtepunten af. Bijzonder omdat dit jaar ook de hele jonge kinderen van de koorspelklas mee-deden en bijzonder omdat dirigent Wim van de Laar na het slotaccoord door de burgemeester een Koninklijke onderscheiding kreeg opgespeld, onder andere vanwege 40 jaar inzet om zoveel mogelijk mensen met plezier te laten zingen.
En dat plezier spatte er zaterdag af. In een wervelende show werd het publiek meegenomen met Picander die een brief moet bezorgen en zo de hele wereld rondreist. Overal klinkt muziek. Van het marcheren van de soldaten van Napoleon (koorspelklas) tot het carnaval in Italië met Rossini, van het Japanse volkslied tot hemelse kloosterzang. Het publiek kreeg een schok bij het onweer en de klanken van Dies Irae van Mozart en kwam weer helemaal tot rust bij het slotstuk Do-re-mi-, gezongen door alle zangers van de koorschool.
 
Volgend jaar gaat de Koorschool weer van start. Zangers komen uit de hele regio (Slochteren, Siddeburen, Noord- en Zuidbroek, Veendam).

Reactie toevoegen