Info-avond windpark afgeblazen

Dorpshuis Meeden is niet toegankelijk. Afgelopen maandag 8 juni hadden de ministeries van Economische Zaken (EZ) en Infrasructuur & Milieu een informatiemarkt georganiseerd in Dorpshuis Meeden. EZ was bang voor escalatie en heeft daarom de geplande info-avond afgeblazen.
Jan Hendriks van de actiegroep Storm Meeden: “Burgemeester Munniksma wilde de bijeenkomst wel door laten gaan.” De actiegroep had er echter zelf ook al voor gezorgd dat de bijeenkomst niet door kon gaan. Het dorpshuis was geheel omgeven door hekken met doeken vol geschreven met vele leuzen. Storm Meeden had de bevolking per brief opgeroepen om vooral niet te komen op de informatieavond. Dat was te merken er waren zeer weinig Meedenaren rond het dorpshuis te vinden. “Ik vind het jammer dat het op dit moment onmogelijk is om de voorlichting te geven”, stelt burgemeester Rein Munniksma op Radio Noord. De actiegroep verwacht echter weinig van de voorlichting. Het Rijk moet deze bijeenkomst houden om aan de regels te voldoen. “Je mag wel iets zeggen, maar alles staat toch al vast”, aldus Joop van de actiegroep. Jan Hendriks stelt “dat Rein Munniksma naar Menterwolde is gehaald omdat hij zich voor de provincie Drenthe ook al hard had gemaakt voor de komst van windmolens. Munniksma wordt de kortst zittende burgemeester in Menterwolde. Meeden wordt zijn Waterloo.”
De actiegroep geeft aan wel voor duurzame energie te zijn. “We zijn nu hard bezig met alternatieve plannen voor groene energie. De provincie denkt bij-voorbeeld mee over zonne-energie. Een innovatief zonnepark Meeden’ met een ondergrond dat geschikt is om landbouwproducten te verbouwen”, aldus Wim van Dijk van Storm Meeden.

Reactie toevoegen