Koninklijke Onderscheiding voor Wim Weerd

De heer Willem Hendrikus Weerd (69) uit Zuidbroek is vrijdagochtend 24 april benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding  opgespeld door waarnemend burgemeester van Menterwolde, de heer R. Munniksma. Wim Weerd was de enige Menterwolmer die een lintje heeft gekregen.
Wim Weerd was vrijdagmorgen met een smoes naar De Broeckhof gelokt. Hij staat dan ook bekend om iemand, die je altijd kunt bellen. En dat blijkt nu maar weer. Hij wandelde in de Gamma, toen zijn mobiel af ging. “of hij snel naar de Broeckhof kon komen.” En daar sta je dan. De foyer van De Broeckhof was afgeladen vol met familie, vrienden en genodigden. 
Helemaal verbaasd kwam hij binnenlopen. “Ik heb niet eens een ‘schiere’ jas aan”, zegt Weerd verrast. Hij kreeg een mooie plaats voor in de zaal. Rein Munniksma omschrijft Wim Weerd als een rustig en tactvol persoon. Iemand die niet de confrontatie zoekt, maar probeert via dialoog tot oplossingen te komen. En bij Wim Weerd geldt: afspraak is afspraak. Later werd dhr. Weerd door de sprekers Marc Hesp (ZNC) “Een echte leider zonder een groot ego; Een sieraad voor de vereniging”, dhr. Poot (Biljartclub Central in Veendam) en Fokke van der Leij (namens Broeckhof bestuur) geprezen voor onder meer zijn bestuurlijke inzet voor de Stichting Dorpscentrum De Broeckhof, de Commissie 55+ activiteiten van dorpscentrum De Broeckhof, De Zonnebloem afd. Noord- en Zuidbroek, de voetbalvereniging ZNC te Zuidbroek, zwemvereniging De Pinquin en als actief EHBO’er. 

Reactie toevoegen