Dag van de Leerplicht

‘We moeten jongeren op hun talenten aanspreken’. Ieder jaar staan we in Nederland samen stil bij het recht op onderwijs. Dit doen we tijdens de Dag van de Leerplicht, dit jaar op donderdag 19 maart 2015. Het was een grote verrassing voor leraren en kinderen van CBS De Parel in Muntendam dat wethouder Jan Batelaan ter gelegenheid van deze speciale dag bij hun langs kwam vergezeld van een hele grote taart!
Dag van de Leerplicht 2015; de dag waarop we stilstaan bij het recht op onderwijs in Nederland. De dag van de leerplicht is de dag waarop we nog eens extra aandacht geven aan het belang van onderwijs. Door je opleiding af te maken, door gemist te worden als je verzuimt, maken we het voor meer jongeren mogelijk hun recht op onderwijs te verzilveren. Want met een diploma op zak heb je een betere kans op de arbeidsmarkt. 
 
Het terugdringen van verzuim is belangrijk. Verzuim is veelal een voorbode van voortijdig schoolverlaten. Verzuim en schooluitval in Nederland daalt, dankzij jarenlang beleid en goede samenwerking tussen ouders, scho-len en leerplichtambtenaren.
Jongeren die verzuimen komen hierdoor eerder in beeld en we kunnen sneller met hen in gesprek. Meestal is het dan mogelijk om jongeren binnen de school te houden, waardoor een diplo-ma binnen handbereik komt.
Na het volgen van een opleiding en met een diploma op zak, heb je nu eenmaal veel betere kansen op een goede en leuke baan.
 

Reactie toevoegen