Excursie naar Osman Gazi Moskee

Dinsdag 6 januari zijn de leerlingen van de tweede klassen van Ubbo Emmius Veendam op excursie naar de Osman Gazi Moskee in Veendam geweest. Dit in het kader van de godsdienstlessen, waarin de leerlingen over verschillende religies onderwijs krijgen en om een brug te slaan tussen verschillende culturen in onze samenleving. 
De leerlingen werden hartelijk ontvangen door imam Ynus Ziya Kursun en jeugdwerkers Irsat Atabas en Enes Tuncer. Er werd iets verteld over de Islam: hoe het is ontstaan, wat de Koran is, wie Mohammed was, wat de grootste verschillen met het Jodendom en Christendom zijn, wat de vijf zuilen van de Islam zijn en er werd voorgedaan hoe een oproep tot gebed klinkt. Daarna werd er verteld over de inrichting van de moskee. Imam Kursun was zeer vereerd om dit te mogen doen, omdat hij nog niet zo lang in Nederland is en op zo’n positieve wijze in contact kan komen met jeugd van Veendam en omgeving.
Helaas werd die positieve gedachte de volgende dag verstoord door de gebeurtenissen in Parijs. Omdat de aanslag totaal niet strookt met het ge- dachtengoed van de bezoekers van de Osman Gazi Moskee, komen de imam en woordvoerder, Mehmet Kocadag, de komende dagen naar de school om met de leerlingen in gesprek te gaan en te vertellen hoe zij over de aanslag denken.

Reactie toevoegen