Open Huis op drie locaties

Kom tandpasta maken, ei werpen en/of houtbewerken. Op donderdag 22 januari zet Winkler Prins haar deuren weer open voor toekomstige en huidige leerlingen en hun ouders. Op drie locaties zijn verschillende activiteiten, informatiestands en presentaties op het gebied van educatie, communicatie en het lesaanbod. 
 
Tandpasta maken aan de Raadgildenlaan 1
Op de hoofdlocatie is de deelschool brugjaar, de deelschool kader/basis 2e klas en de deelschool mavo klas 2 tot en met 4 gevestigd. Zit je in groep 8 en wil je weten wat je straks te wachten staat op de middelbare school? Kom dan een kijkje nemen op deze locatie. Eén van de vakken die in het brugjaar havo en vwo op het rooster staat is het vak Science. Het gaat over natuurwetenschappen en techniek. In de les wordt geprobeerd om zaken die in de natuur voorkomen te verklaren door het doen van proeven. Het practicum ‘tandpasta maken’ kun je tijdens het Open Huis zelf uitvoeren! 
 
Houtbewerken op het ‘rode gebouw’
Aan de Raadgildenlaan 11 is de deelschool kader/basis beroepsrichting techniek en economie 3e en 4e klas te vinden. Ook wel het ‘rode gebouw’ genoemd. Zit je nu in de 2e klas van de deelschool kader/basis en kies je voor de richting techniek en economie? Dan stroom je door naar deze locatie. Het is een gebouw vol met technische snufjes. Zo zitten er zonnepanelen op het dak, is er een bodemcollectorveld voor de opslag van energie en staat er een warmtewiel op het dak van de school. Het doel? Leerlingen op een transparante wijze kennis laten maken met (duurzame) techniek. Tijdens het Open Huis kun je zelf aan de slag met hout. Ervaar zelf hoe leuk het is om met techniek bezig te zijn.
 
Ei werpen op de locatie aan Pinksterstaat
De deelschool vwo klas 2 t/m klas 6, de deelschool havo klas 2 t/m klas 5 en de deelschool kader/basis beroepsrichting zorg & welzijn klas 3 en 4 zijn gehuisvest aan de Pinksterstaat. Havo 4 heeft zich voor het vak NLT bezig gehouden met het project ‘Het beste ei’. Enkele opdrachten waren: het zelf maken van mayonaise (light), de dichtheid van een ei bepalen, de kracht bepalen die een ei kan hebben voordat het breekt, een nieuwe eierdoos ontwerpen en een ontwerp maken waarbij een ei van 4 meter hoogte heel de grond raakt. Het belangrijkste leerdoel van deze module is onderzoeken en ontwerpen. Onderzoek tijdens het Open Huis of jij ‘het beste ei’ hebt.
 
Wanneer en waar? 
Het Open Huis is op donderdag 22 januari van 18.30 uur tot 21.00 uur op de locaties Raadsgildenlaan 1, Raadsgildenlaan 11 en Pinksterstraat 26. Het belooft een drukke avond te worden. U kunt uw auto ook parkeren voor het voormalig clubgebouw van de SC Veendam, voor de Parkstadhal of het Avebe gebouw in het centrum. U kunt de parkeerplaats van het voormalige SC Veendam bereiken vanaf de Lange Leegte. De toegang is gratis. 

Reactie toevoegen