Oproep aan de inwoners van Zuidbroek en Muntendam

Bijeenkomsten Woon- en leefbaarheidsvisie
De gemeente Menterwolde, Woonstichting Groninger Huis en Stichting Avondzon maken een Woon-en Leefbaarheidsvisie. De visie gaat over alle dorpen in Menterwolde, en vormt de basis om samen met bewoners en organisaties plannen uit te werken en uit te voeren.
Doel is om de woonkwaliteit in de dorpen te behouden en te verbeteren. De visie draagt ook bij aan het opstellen van nieuw beleid na herindeling met de gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Slochteren.
 
Woonstichting Groninger Huis, de Stichting Avondzon, de gemeente Menterwolde en de dorpsraden van Zuidbroek en Muntendam nodigen de inwoners van beide dorpen van harte uit om mee te denken over een woon- en leefbaarheidsvisie voor beide dorpen.
We willen graag van de inwoners weten wat zij belangrijk vinden voor hun dorp Zuidbroek en Muntendam. Het gaat dan niet alleen over woningbouw, maar meer nog over voorzieningen (zoals detailhandel), zorg, bereikbaarheid en de woonomgeving.
 
Wat is er volgens u nodig om de dorpen Zuidbroek en Muntendam leefbaar te houden ?
 
Dit tegen de achtergrond van grote veranderingen. Bijvoorbeeld: onder de bevolking groeit alleen nog de groep oudere mensen. Er verandert veel in de zorg, door nieuwe wetten en regels. Door schaalvergroting en internet verandert het winkelaanbod. Er wordt steeds meer aanspraak gedaan op burgerkracht in de dorpen. En ondertussen staat de woningmarkt stil. 
 
Maar het gaat zeker niet alleen om stenen: het bouwen of verbeteren van woningen. Belangrijker is dat het gaat om de mensen: hoe zorgen we er met elkaar voor dat je op een prettige manier oud kunt worden in je eigen huis of dorp, hoe organiseren we dat voorzieningen in een dorp zo goed mogelijk toegankelijk blijven?
 
Hoe kijkt u aan tegen de ontwikkelingen, wat moet er gebeuren, en wie kan daar bij helpen? In alle vier dorpen organiseren we c.q. hebben we een avond georganiseerd om dit met u te bespreken. Raadsleden en zorgorganisaties zijn mogelijk aanwezig als toehoorder. In Meeden en Noordbroek is de avond al gehouden.
 
We willen nu graag de meningen van de Zuidbroeksters en de Muntendammers horen !
 
In beide dorpen wordt daarvoor een avond gehouden.
* Voor Zuidbroek is deze avond op woensdag 7 januari 2015, aanvang 19.30 in het dorpshuis ‘de Broeckhof’.
* Voor Muntendam wordt deze avond gehouden op donderdag, 8 januari 2015 in het dorpshuis ‘de Menterne’, aanvang eveneens om 19.30 uur.
 
U bent allen welkom!