Verordening Starterslening

Burgemeester en wethouders maken bekend dat: de ‘Verordening Starterslening’ (no. 5/1), zoals vastgesteld op 31 januari 2013, per 1 januari 2014 komt te vervallen.

Aanvragen ingediend voor 31 december 2014 worden in behandeling  genomen en verleend zolang het bestaand budget toereikend is. 
 
  • Vaststelling bestemmingsplan ‘Noordbroek - Geert Veenhuizenweg 1A’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Menterwolde maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 11 december 2014 het bestemmingsplan ‘Noordbroek - Geert Veenhuizenweg 1A’ heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is ongewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp.

Achtergrond
Aan de Geert Veenhuizenweg 1A te Noordbroek is in de huidige situatie een akkerbouwbedrijf aanwezig, zonder bedrijfswoning. Het vastgestelde bestemmingsplan maakt de uitbreiding van het akkerbouwbedrijf en de nieuwbouw van een bedrijfswoning mogelijk. Daarnaast wordt een gebruiksgerichte paardenhouderij mogelijk gemaakt als ondergeschikte tweede tak van het akkerbouwbedrijf. 
 
Bestemmingsplan inzien
Vanaf 25 december 2014 kunt u het vaststellingsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken inzien op het gemeentehuis te Muntendam. Digitaal kunt u het bestemmingsplan raadplegen op onze website www.menterwolde.nl, onder het kopje Plannen & projecten / Bestemmingsplannen / Bestemmingsplannen in procedure. Op deze website vindt u tevens een link naar het plan op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en een link waar de bronbestanden beschikbaar zijn. 
Reageren op het plan (instellen beroep)
Vanaf 25 december 2014 tot en met 4 februari 2015 kan tegen het bestemmingsplan ‘Noordbroek - Geert Veenhuizenweg 1A’ beroep ingesteld worden door:
 
* belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;
 
Het beroepschrift kunt u sturen naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. In een beroepschrift moet u in ieder geval vermelden; uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen u beroep aantekent, zo mogelijk een kopie van het besluit en de redenen waarom u beroep instelt. Na indiening van het beroepschrift ontvangt u nader bericht van de griffie van de Afdeling bestuursrechtspraak over de verdere procedure. 
 
Voorlopige voorziening
Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 5 februari 2015. Om de werking van het bestemmingsplan (van het onderdeel waartegen u beroep instelt), te schorsen kunt u tijdens de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de genoemde afdeling. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven.   
 
Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. 
 
Meer informatie 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het mevrouw L. Leewering van het cluster Beleid, telefoonnummer: (0598) 654 704.
 
Muntendam, 24 december 2014
Burgemeester en wethouders van Menterwolde