In 2015 geen aparte regeling meer voor participatie schoolgaande kinderen

Wij hebben een regeling voor participatie van schoolgaande kinderen. Heeft u een laag inkomen en weinig vermogen? Dan kunt u extra geld krijgen voor uw kinderen. U kunt daar bijvoorbeeld een computer of schoolspullen mee kopen. Deze regeling is een vorm van categoriale bijzondere bijstand. Dat betekent dat iedereen die tot een bepaalde groep behoort, er recht op heeft.
 
Regeling verdwijnt 
Op 1 januari komt er een nieuwe wet, de Participatiewet. Door deze wet mogen gemeenten geen categoriale bijzondere bijstand meer verstrekken. Dat geldt ook voor de regeling voor participatie van schoolgaande kinderen. Dit betekent dat u vanaf 1 januari 2015 geen beroep meer kunt doen op de Verordening Participatie Schoolgaande Kinderen Wet werk en bijstand.
 
Wat komt er voor terug?
Er komt geen andere regeling voor in de plaats. Maakt u in 2015 extra noodzakelijke kosten vanwege bijzondere omstandigheden? Dan kunt u hiervoor bijzondere bijstand aanvragen. U moet dan wel voldoen aan alle eisen van de individuele bijzondere bijstand.
 
Aanvragen
Heeft u nog geen gebruik gemaakt van de regeling voor participatie schoolgaande kinderen? Dan kunt u dit nog doen door vóór 1 januari 2015 een aanvraag in te dienen bij de gemeente.