Muziekschool Menterwolde

De actie ‘Oktobermaand  Kindermaand’ is een initiatief waarbij kunst en cultuur centraal staat voor kinderen van de basisschool. Het enthousiaste docententeam kan helemaal achter deze actie staan en heeft een aantal leuke dingen bedacht om hierbij aan te sluiten.
Er is een leuke workshop ontwikkeld onder de titel: ‘Hoor, zie en ervaar, muziek maken met elkaar’. Speciaal voor deze gelegenheid is er een orkest/ band opgericht door de docenten. Door deze work-shop kunnen de kinderen van dichtbij beleven hoe instrumenten samen klinken en worden ze ook uitgenodigd om mee te doen. Naast deze actie zijn er nog andere acties van Muziekschool Menterwolde die oktober tot een speciale maand voor kinderen maakt. Gedurende deze maand kunnen kinderen vanaf groep 4 nog instappen bij de AMV lessen. Er mogen twee lessen gratis gevolgd worden. Daarnaast wordt er de mogelijkheid geboden om twee gratis proef- lessen af te nemen voor welk instrument ook. Zijn er nog kinderen die twijfelen of de gitaar, klarinet, trompet, piano of dwarsfluit iets voor hen is? Nu is er een unieke kans om het eens uit te proberen. De muziekschool geeft sinds kort ook les op de Saxonett (kinderklarinet). 
Gedurende de actiemaand biedt de Muziekschool Menterwolde nog een kennismakingspakket aan voor kinderen vanaf groep 3. Dit pakket bestaat uit een saxonett, lesmateriaal en vier lessen. In deze vier lessen wordt er op speelse wijze kennis gemaakt met het leren blazen op de saxonett en met het notenschrift. Voor de Muziekschool Menter- wolde is kunst en cultuur erg belangrijk. Het is een verrijking voor het leven. Wat is er nu fijner dan dat kinderen hier al jong iets van mee krijgen? 

Reactie toevoegen