Want samen zijn we sterk!

Afgelopen zondag was het weer landelijke burendag en via de buurtvereniging ‘Het Hofje” heeft ook Het voorste Streekje in Muntendam mee gedaan. Er waren heel veel verschillende activiteiten georganiseerd. Spelletjes, maar ook o.a. cupcakes versieren; deze werden gesponsord door bakkerij Geertsema, de lokale bakker in Muntendam.
“De Novo en de mensen uit De Tibbe waren ook van de partij, want ook zij zijn een deel van onze buurt waar we met zijn allen samen leven. De vereniging zet zich in voor de leefbaarheid hier in onze buurt door middel van opschoon acties en sinds een paar maanden met het opknappen van de sinds 2 jaar verplaatste speeltuin”, vertelt Wanda Heij. “Met zijn allen hebben we in het kader van ‘Burendag’ het basketbalveld met een kantensnijder zijn originele afmeting weer terug gegeven en ook de trappen zijn weer begaanbaar. De baskets zijn opnieuw in de verf gezet en ook alle speeltoestellen zijn opnieuw geverfd. De paden naar en rond het speeltuintje zijn nu dus aan de beurt en ook daar zijn de bewoners weer toe bereid om daar tijd en aandacht aan te geven. Na de opschoonbeurt is er een leuk feestje gegeven en wethouder Jan Velthuis heeft het startschot gegeven voor het grote onderhoud. 
Vier jaar geleden is al met het onderhoud begonnen en afgelopen zomer was het grotere werk aan de beurt, zodat onze en de kinderen die in onze buurt wonen een leuke en schone speelplek hebben, waar niet alleen de kinderen maar ook de volwassenen elkaar kunnen ontmoeten en zo de samenhorigheid kan worden versterkt.” 

Reactie toevoegen