No 52 Bijzonder Wonen

De r zit weer in de maand en deze herfst start No.52 Bijzonder Wonen, naast steigerhouten meubelen en woonaccessoires, met de verkoop van brandstof voor haarden, hout- en pelletkachels en vuurkorven (buitenkachels). 
“Het idee is ontstaan na aanschaf van een pelletkachel in onze keuken”, vertelt Daniël Heres. “We hadden erg hoge stook-kosten en een palletkachel zou deze kosten waarschijnlijk naar beneden kunnen brengen. Ik heb me toen verdiept in verschillende brandstoffen voor pellet- en houtkachels en kwam zo in aanraking met de houtbriketten.”
Houtbriketten zijn harde blokken geperste spaanders (keuze uit hard- en zachthout) en schors die uitermate geschikt zijn als brandstof. Alles wordt zonder bindmiddelen en onder hoge druk samengeperst en mogen klimaat neutraal genoemd worden.
Houtbriketten stoken is een ‘groene’ manier van stoken. Omdat het gaat om hergebruik van afvalmateriaal worden er geen bomen gekapt en bij de productie van de briketten komt geen chemisch product kijken.
Ook het stoken zelf is schoner. Door het lage vochtpercentage van de briket geeft het niet alleen meer warmte, maar geeft het ook nauwelijks rookontwikkeling en stankoverlast. De briketten zijn droog en dus direct stookbaar. Dit alles wordt door gebruikers als groot voordeel gezien.
Er zijn nog meer voordelen te noemen. Het valt tegenwoordig niet mee om aan een partij hout te komen en mocht dit al lukken dan kost het menig uurtje om alles te kloven. Ook de opslag van ons product is eenvoudig. Voor mensen met weinig opslagruimte is dit ideaal. De briketten zijn verpakt in pakketten van 10 kg en laten zich goed stapelen. Eenvoudig dus om eens een pakketje uit te proberen. Per pallet vol worden ze gratis thuisbezorgd. 
Een laatste nog erg fijne bijkomstigheid is dat gebruikers aangeven dat een kuub briketten ongeveer evenveel warmte oplevert als 3 kuub openhaardhout!
 
“Naast de briketten verkopen we ook houtpellets. Houtpellets zijn kleine samengeperste houtstaafjes die afkomstig zijn van houtafval (zaagmeel) van zagerijen. Het is dus onbehandeld en zuiver hout en bevat ook geen bindmiddel of lijm. Door de hars in het hout kan het zaagmeel in de pellet (korrel) worden geperst en vormt het een mooi compact geheel: de pelletkorrel!
Zelf hebben we nu een jaar ervaring in het stoken hiervan en we zijn hier erg positief over. Onze stookkosten zijn aanzienlijk naar beneden gegaan. Echt de moeite waard. We verkopen pelletkorrels en verschillende soorten briketten, welke we in de winkel aan de klant kunnen tonen. Ook laten we de verbranding hiervan zien. Een dergelijk vuurtje past goed in de sfeer van onze winkel.”

Reactie toevoegen