De Pinquin maakt goede seizoenstart

In het Helperzwembad in Groningen werd afgelopen weekend gestreden om de Herma Kleiterp bokaal. Bij deze wedstrijd strijden de jeugdleden van de zwemverenigingen tegen elkaar en de club met uiteindelijk de minste seconden wint.
Er kwamen een aantal sterke clubs uit Groningen en Friesland aan de start en ondanks dat De Pinquin met slechts 12 zwemmers op het startblok verscheen werd er een knappe vierde plek behaald. Trainers en zwemmers waren hier heel tevreden mee. Vooraf werd afgesproken dat het bij deze wedstrijd meer ging om nette en goede races te zwemmen dan om direct voor een persoonlijk record te gaan. Want na een paar week trainen na de zomervakantie zal je lichaam immers nog niet in topvorm zijn. Ondanks dat wist het halve team toch hun persoonlijke records met een aantal seconden aan te scherpen. Deze zwemmers waren Laura Altena, Christian en Silke Muthert, Tim Speijer, Willianne Vos en Benno v.d. Klooster. Dit biedt perspectieven voor de rest van het seizoen. Alle zwemmers probeerden nette races te zwemmen en kregen genoeg aandachtspunten mee om zich de komende tijd te gaan verbeteren. Zoals het er nu uit ziet zullen er het komend seizoen grote stappen gemaakt worden.
De wedstrijd werd afgesloten met een 8x50 meter vrije slag estafette. Bij deze estafette zwommen van verschillende leeftijden een jongen en een meisje tegen elkaar. De Pinquin tikte in deze estafette als derde aan in een keurige tijd van 5.05.27. Deze tijd was vlak boven hun inschrijftijd.

Reactie toevoegen