Voorlichtingsavond sporttalentontwikkling

Op maandag 22 september geeft de Winkler Prins voorlichting over het sporttalentontwikkelingsprogramma voor talentvolle jonge sporters. Het programma is in het schooljaar 2013-2014 als pilot gestart voor de sporten volleybal en judo. De pilot bleek een groot succes en daarom is het komende schooljaar zwemmen toegevoegd aan het trainingsprogramma. 
Winkler Prins vindt het belangrijk om leerlingen op zoek te laten gaan naar hun eigen kwaliteiten en talenten verder te ontwikkelen.
Talentvolle jonge sporters krijgen de mogelijkheid om extra trainingen te volgen, naast hun reguliere clubtrainingen, voor volleybal, judo of zwemmen, om daarmee hun sporttalent extra te ontwikkelen. Het sporttalentontwikkelingsprogramma wordt door Winkler Prins georganiseerd, in samenwerking met de Veendammer sportclubs volleybalvereniging Flash, Judoschool Veendam en zwemvereniging Bubble. De trainingen voor volleybal en judo worden gegeven door ervaren leerkrachten lichamelijke opvoeding van de school, die in hun vrije tijd tevens trainer zijn in de betreffende sport. Het zijn Nermin Çosoviç (volleybal) en Martin Welles (judo). De zwemtrainingen worden gegeven door de clubtrainer van Bubble, Henk Elevelt.
De sporttalentcoördinator van Winkler Prins, Cobus Oosting, helpt de jonge sporters om het sporten en de studie goed te combineren. Als ambitieuze sporter en tevens leerling moet de studie gecombineerd worden met een flink aantal trainingsuren en wedstrijden. Een zaak van goed plannen dus! Andere taken van de sporttalentcoördinator zijn onder andere het werven van sponsoren en het organiseren van activiteiten voor sporttalenten. Cobus Oosting heeft, behalve als leraar, jarenlange ervaring binnen de sport.
 
Wanneer, waar en voor wie? 
De voorlichting over het sporttalentontwikkelingsprogramma is op maandagavond 22 september in het school- gebouw aan de Raadsgildenlaan in Veendam. 
Na een gezamenlijke introductie, geven de sporttrainers in verschillende lokalen informatie over de sporten zwemmen, judo en (beach)volleybal en is er ruimte voor het stellen van vragen.
De leerlingen die al deelnemen aan het programma, maar ook leerlingen die graag deel willen nemen aan één van de sporten, zijn van harte welkom met hun ouders/ begeleiders!

Reactie toevoegen