Open dag GMG muziekscholen

Zaterdag 24 mei is het feest in het gebouw van Muziekvereniging Oosterbroek. Op deze dag organiseert GMG muziekscholen een evenement voor alle mensen in Menterwolde die geïnteresseerd zijn in muziekbeoefening. 
 
 
Het is een succesvol eerste jaar geweest voor de nieuwe muziekschool. Bij de start in 2013 hebben we een aantal doelen gesteld en deze hebben we allemaal bereikt. We verzorgen starterslessen (het voormalige AMV), geven instrumentale lessen in alle dorpen en we hebben een gezellig popkoor. Een belangrijk doel is het terugbrengen van muzieklessen in de basisscholen. Door de verhoogde prestatiedruk op de basisscholen is de muziekles nagenoeg verdwenen uit het lespakket. Het is echter wetenschappelijk bewezen dat muziekonderwijs in de basisscholen helpt bij de ontwikkeling van het kind. 
Hierover staat een interessant artikel op de website www.muziekmaaktslim.nl. 
“Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken be-wezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Door zelf muziek te maken wordt het intelligentiequotiënt van kinderen verhoogd en vooral het abstractievermogen en het analytisch denken sterk verbeterd. Het gezamenlijk musiceren versterkt daarbij het groepsgevoel en de discipline, evenals de sociale en emotionele vaardigheden. Bovendien leidt dit tot een positiever zelfbeeld.”
Wij zijn er dit jaar in geslaagd om in samenwerking met de basisscholen en de gemeente Menterwolde de muzieklessen overal terug te brengen. Op een aantal scholen verzorgd GMG muziekscholen projecten. Op andere scholen worden wekelijks muzieklessen gegeven. De lessen worden gegeven door docenten van GMG muziekscholen in samenwerking met de leerkrachten.
 
Het komend seizoen willen we ook dans- en dramadocenten inzetten om het lespakket voor de scholen nog breder te maken. U wordt van harte uitgenodigd om op zaterdag 24 mei een kijkje te komen nemen tijdens onze open dag aan de Heiligelaan in Zuidbroek.

Reactie toevoegen