Koorconcert in Kerk Muntendam

De Stichting van Oeckelenorgel organiseert op 20 april 2014 een concert voor het behoud van het van Oeckelenorgel in de Protestantse kerk aan de Kerkstraat te Muntendam.
Het concert wordt gegeven door twee koren van het Kielzog Koorschool uit Hoogezand Sappemeer. Het programma zal worden uitgevoerd door het Kielzog Kinderkoor en het Kielzog Jeugdkoor. In totaal veertig jonge zangers, die apart en gezamenlijk, een gevarieerd programma gaan uitvoeren. Het concert heeft als motto van “Klassiek tot Modern” en van “Riga tot Brazilië”. Er wordt muziek uit de oude doos gezongen, o.a het Ave Maria van Caccini en uit de nieuwe doos “My heart will go on” uit de musical “the Titanic”. Al zingend worden veel landen binnen en buiten Europa bezocht. Er wordt muziek gezongen uit Brazilië. Letland, Finland, Oekraïne en natuurlijk ook Nederland.
De koren staan o.l.v. Wim van de Laar, die ook het van Oeckelenorgel zal bespelen. De pianobegeleiding is in handen van de pianist Jóhanan Havinga uit Groningen.

Reactie toevoegen