Tendentieus VVD artikel

INGEZONDEN: In het ingezonden artikel van de VVD, onder de naam : Integraal Zwemplan Menterwolde , wordt ingegaan op het rapport van het Huis voor de Sport. De VVD leidt hieruit bepaalde zaken af en laat het voorkomen dat dit zo in het rapport vermeld staat. Vervelend is dan dat onwelgevallige zaken niet benoemd en achterwege gelaten worden. Zaken die in het voordeel van het van der Valk zwembad spreken brengt men stevig in het artikel naar voren. Daarbij komt ook nog eens dat het verschillend kan worden gelezen en men er uit wil halen wat men voor ogen heeft.
In het rapport wordt bijvoorbeeld ook het bad in Zuidbroek genoemd als een mogelijkheid om te sluiten. Hierover wordt met geen woord gerept, maar een mening over het van den Noortbad wordt wel verkondigd. Op zijn zachts gezegd komt dit zeer tendentieus over. Het neigt naar spreken voor eigen parochie, de achterban niet tegen de haren instrijken en de aanhang niet voor het hoofd stoten. Je weet maar nooit wat voor gevolgen dit kan hebben in de nabije toekomst.
In het rapport adviseert de commissie de gemeente het beleidsvoornemen te handhaven om de gemeentelijke bijdrage per 2014 te stoppen.
Realiseert de VVD zich wel dat het in standhouden van de huidige constructie wel een erg riante subsidie voor de zwemclub betekent? € 60,000 subsidie voor een honderdtien leden betekent een bijdrage van de gemeente van bijna € 600 per persoon. Men komt aan 110 leden door ook de vrijwilligers, trainers enz. mee te tellen. In principe betreft het 50 jeugdleden en 40 volwassenen.
Van der Valk heeft ook deelgenomen aan de discussie, dat ten grondslag lag aan het rapport, en heeft ronduit gesteld dat wanneer de subsidiestroom stopt het bad gesloten wordt. Verder is men niet van plan om het bad beter in de markt te zetten. Als laatste wil ik nog graag onder de aandacht brengen dat er geen noemenswaardig onderhoud aan het bad gepleegd wordt.
Verder doorgaan op deze manier kost handenvol geld en leidt in de toekomst tot niets.
In het rapport van het Huis voor de Sport wordt gesteld dat er ten alle tijden geld bij moet, om wat voor bad het ook gaat. In het krantenartikel stelt de VVD dat er zonder structurele subsidie mogelijkheden zijn om het bad in Muntendam open te houden. Dit strookt dus totaal niet met de bevindingen uit het rapport.
Het vrijkomende geld, wanneer men het bad in Muntendam zou sluiten, zou naar Meeden en Zuidbroek kunnen gaan. Dus met andere woorden: voor een vijfde jaar opeenvolgend subsidie.
Of is de gedachte dat de subsidie dan structureel kan worden. In eerste instantie was de subsidie voor een jaar, het tweede jaar is uit het vuur gesleept maar dit wil niet zeggen dat men de komende jaren weer kan of mag rekenen op een fors bedrag.

Wanneer je, als VVD, meent een artikel over dit onderwerp naar buiten te moeten brengen en een rapport wilt citeren vertel dan ook hoe het daadwerkelijk in elkaar steekt en wijdt er niet een dusdanig tendentieus artikel aan.

Kor Beishuizen

Reacties

Beste heer Beishuizen,

In uw brief geeft u aan dat de VVD niet aangeeft hoe het daadwerkelijk zit. Ik wil tegen u hetzelfde zeggen. U zet de zwemvereniging De Pinquin wel in een heel kwaad daglicht. Uw gegevens kloppen van geen kant en zijn zeker ook tendieus te noemen. Allereerst ontvangt de zwemvereniging geen subsidie van 60000 euro. Ten tweede zijn er zeer zeker ook andere gebruikers van het zwembad bij van der Valk, ik noem bijvoorbeeld de Muntendammer zwemclub ZCM '86. Ten derde geeft u aan dat de commissie de gemeente adviseert. Het rapport komt van het Huis voor de Sport en is ook hun verantwoordelijkheid. Er is geen sprake van een commissie of iets dergelijks.
Drie voorbeelden van zaken die niet juist zijn uit uw reactie en ik kan er nog meer uithalen. Ik betreur het zeer dat u de zwemvereniging De Pinquin onnodig in een kwaad daglicht stelt. Een vereniging die zich blijft inzetten om het zwemmen en de zwemsport in de gemeente Menterwolde ook in de toekomst te blijven garanderen!
Met vriendelijke groet, Nico Altena, voorzitter De Pinquin.

Helemaal top geschreven Kor, preken voor eigen parochie.
Het zwembad in Zuidbroek moet al jaren op bijgelegd worden..
Muntendam wordt veel gebruikt door allerlei verenigingen, ligt centraal en heeft een aangename watertemperatuur.
Je zou verwachten dat een gemeente kiest voor een centraal dorp in de gemeente waar allerlei voorziening nog zijn maar in plaats daarvan sluiten ze hier een bibliotheek, daar een zwembad en denken voor geen meter na over alle consequenties..

Reactie toevoegen