“Stop de uitverkoop van Menterwolde”

De Provincie gooit Menterwolde via een herindeling in de uitverkoop. Nergens is aangetoond dat grote gemeenten hun taken/geld beter kunnen beheren. Grote gemeenten kosten vaak meer, gaan ten koste van voorzieningen in kleine kernen en de afstand tussen inwoners en volksvertegenwoordiging wordt groter. 
 
 
Op 19 maart kunt op een extra stembiljet duidelijk maken: bent u voor of tegen herindeling én zo ja, met wie u wilt herindelen. Heeft die peiling waarde? Voor de provincie niet, maar de SP zal deze peiling respecteren, ook als dat tot herindeling leidt. “Inwoners gaan over hun gemeente en niet het Provinciehuis!”
 
De tweede uitverkoop gaat ten koste van mensen. PvdA en VVD hebben besloten om de thuiszorg, de ouderenzorg, dagbesteding en jeugdzorg naar de gemeente te doen. Als SP vinden we dat wat dichtbij mensen georganiseerd kan worden, ook dichtbij moet. Maar, dat kan alleen met voldoende geld. In werkelijkheid wordt de thuiszorg met 40% en de jeugdzorg met 15% gekort. “Gemeenten moeten meer doen, maar met veel minder geld!”
Als we niet de juiste keuzes maken gaan veel mensen buiten de boot vallen. Ouderen krijgen minder zorg, dagbesteding verdwijnt en kinderen in de knel, missen goede jeugdzorg. Hier tegen blijven we protesteren in Den Haag, in Menterwolde maken we keuzes. “Keuzes zijn niet altijd leuk, maar Mensen gaan altijd voor stenen!”.
De werkeloosheid- en bijstandsuitkering, de Wajong en de Sociale Werkvoorziening worden uitgekleed en afgebroken! Veel gezinnen knopen nu al eindjes aan elkaar. Hen wacht verdere toename van armoede. Voor de SP is dit onacceptabel! In Menterwolde knokken we voor deze mensen met lokale regelingen zodat ook zij meedoen! “In Menterwolde geen kind zonder ontbijt de deur uit!” 
 
PvdA en VVD doen ons provinciaal én landelijk in de uitverkoop. Wilt u een sociale gemeente waarin we kiezen vóór mensen, vóór goede zorg, vóór voldoende voorzieningen en tégen armoede? Dan moet u lokaal óók bij de SP zijn, samen knokken we voor een 100% Sociaal Menterwolde! 
 
“De SP is niet het schoothondje van Samsom en Rutte, maar mét u de waakhond van/voor Menterwolde!” 

Reactie toevoegen