2e Bij schoolschaken

Op woensdag 19 februari treffen 12 teams van 5 scholen uit Winschoten, Sappemeer, Meeden, Delfzijl en Vriescheloo elkaar in de Kleine Dollard te Winschoten. De organisatie, die in handen is van de Winschoter Schaakclub Van der Linde, heeft de 12 teams in twee poules ingedeeld. Zo wordt er aan 6 lange tafels met schaakborden elke 20 minuten intensief gespeeld door jongens en ook een aantal meisjes in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar.
 
 
CBS De Zaaier 1 (Delfzijl) en de Driesprong 1 (Vriescheloo) eindigen met een gelijk aantal wedstrijd- en bordpunten in poule A; 8 - 16. Zij mogen gaan strijden tegen de nummers 1 en 2 uit Poule B; dit zijn de Sjaloomschool uit Meeden en de St. Antoniusschool - Sappemeer, onder leiding van Yeb Blom, schaaktrainer bij HSP Hoogezand.
De schakers van de Kleine Dollard, die een thuiswedstrijd spelen, vallen net buiten de finale. Ze hebben in poule A ook 8 wedstrijdpunten, maar slechts 14 bordpunten. Trainer en organisator van dit toernooi, Jo Krawczyk, vindt dit erg jammer, hij had graag een halve finaleplaats gezien voor zijn team.
 
De spannende finale tussen De Sjaloomschool 1 - Meeden en De Zaaier 1 - Delfzijl
In die halve finale verslaat CBS de Zaaier de St. Antoniusschool; Alexander Gandakusuma, David en Boaz de Graaf en Job Gerds winnen uiteindelijk de derde prijs en moeten nu afwachten of er nog een extra plek is in de Provinciale strijd op 8 maart. 
Sjaloom 1 speelt 2-2 tegen de Driesprong. Bij een gelijke stand valt de score op bord 4 af en gaat de overwinning naar Meeden. Hugo Timmer (9), Nick Oorburg (11), Anton Alkema (11) en Marnix Strijker (12) gaan in de finale de strijd aan met de jongens van de Zaaier 1. De Zaaier trainer Geon Knol denkt lang dat op bord 2 en 3 gewonnen gaan worden door de Sjaloomschool, maar uiteindelijk trekken Daan Noordenbos, Jip Oude Weernink, Jorn Prenger, Jarno Bruins en (reserve in deze ronde) Timo de Munck aan het langste eind en winnen met 3,5 bordpunten uit 4 de finale en zijn verdiend kampioen van Oost-Groningen. Samen met de Sjaloomschool zullen zij present zijn op de halve finale basisschool-
schaken “Groningen Ommelanden” op 8 maart te Zuidlaren.
 
De beste schakers van de dag zijn met 6 gewonnen partijen van de Zaaier Daan Noordenbos (schaakclub Ten Boer) en  Jip Oude Weernink. De uit Meeden afkomstige Nick Oorburg en Hugo Timmer (schaakclub de Paardensprong) volgen op de voet met 5,5 bordpunten.
 
Einduitslag:
1. De Zaaier 1, Delfzijl (direct geplaatst voor de halve finale “Groningen Ommelanden”)
2. Sjaloomschool 1, Meeden (direct geplaatst voor de halve finale “Groningen Ommelanden”)
3. St. Antoniusschool 1, Sappemeer
4. De Driespong 1, Vriescheloo
5. De Kleine Dollard 1, Winschoten
6. De Zaaier 2
7. De Driesprong 2
8. St. Antoniusschool 2
9. Sjaloomschool 2
10. De Kleine Dollard 2
11. De Zaaier 3
12. De Zaaier 4

Reactie toevoegen