Opfriscursussen automobilisten en­ scootmobiel

Verkeerswijzer Groningen (onderdeel van provincie Groningen) organiseert verschillende verkeerstrainingen ten behoeve van de verkeersveiligheid. Verkeerswijzer biedt u de mogelijkheid om kosteloos deel te nemen aan de volgende trainingen:
Opfriscursussen automobilisten en­ scootmobiel
Scootmobieltraining
vrijdag 10 november
13.30 - 16.30 uur
Sporthal Ruitershorn
H. Camaraweg 1 Muntendam
 
Rijvaardigheidstraining 
vrijdag 3 november
13.30 - 16.30 uur
MFC De Menterne
Julianaplein 1 Muntendam
 
De scootmobieltraining bestaat uit de volgende drie onderdelen: verkeerstheorie voor de scootmobiel, vaardighedenparcours en gezamenlijke praktijkrit in de omgeving (o.l.v. ervaren instructeurs). De training is bedoeld voor mensen die reeds in het bezit zijn van een scootmobiel. De training is binnen in de sporthal.
 
De opfriscursus voor de automobilisten bestaat uit: het opfrissen van de verkeerstheorie, workshop zintuigen in het verkeer en een adviesrit in eigen auto met rijinstructeur. De rijvaardigheidstraining kan beschouwd worden als een bijspijkercursus. Er zitten geen gevolgen voor uw rijbewijs aan vast. 
 
Deze trainingen zijn een samenwerkingsinitiatief van Verkeerswijzer Groningen, de gemeente, Ouderen Actief Muntendam en Stichting Bevordering Verkeerseducatie. Wilt u meedoen? Dan kunt u zich opgeven via tessa@stichtingsbv.nl of tel. (0512) 544610. Voor beide trainingen is de deelname gratis.