Aniek Norder gehuldigd

Aniek Norder uit Muntendam heeft op 6 april jl. goud gehaald tijdens het Nederlands Kampioenschap judo tot 18 jaar. Het gemeentebestuur wilde haar hiervoor terecht in het zonnetje zetten. Aniek werd met haar familie op het gemeentehuis ontvangen door wethouder van sport Annelien de Winter.

“Het is heel erg bijzonder dat wij zo’n kampioene in onze gemeen-te hebben. Helemaal super”, aldus onze wethouder. Terecht haalde zij aan dat er voor zo’n prestatie veel doorzettingsvermogen nodig is. Aniek traint dan ook vaak en neemt deel aan veel toernooien, zowel in binnen- als buitenland.

Aniek is begonnen met judoën bij Judo Ryu Muntendam en heeft dit ook jaren gedaan, maar nu is zij lid van judoschool Groningen. Drie keer eerder mocht zij proberen Nederlands kampioen te worden in de leeftijd tot 15 jaar. Toen werd zij alle keren derde. Tijdens het laatste Nederlands kampioenschap won zij van Sacha Buwalda op shido’s (strafpunten). Haar tweede wedstrijd won zij van Sumi Gauchi met een ippon, dit is de hoogste score. In de derde wedstrijd nam ze Bo D’Herripon in een houtgreep en dit resulteerde ook in een ippon.
Redenen voor de huldiging volgens weth. de Winter:
- haar prijzen voor de geweldige inzet.
- haar van harte feliciteren.
- succes wensen voor de toekomst.

Hiervoor kreeg zij een mooie bos bloemen en een enveloppe met inhoud.
Afgelopen weekend heeft Aniek meegedaan aan een internationaal toernooi in Berlijn. Hier heeft zij gewonnen van een Turkse, een Francaise en een Duitse. Van een Japans meisje en een andere Duitse verloor ze, waardoor ze 7e is geworden. Op de Europese ranglijst staat zij nu ongeveer op de 10e plaats. Over twee weken gaat ze naar Polen en hoogstwaarschijnlijk mag ze in juni meedoen aan het EK tot 18 jaar in Estland.