3e Plaats Aniek Norder

Afgelopen weekend stonden de kwalificatietoernooien in Bremen en Erfurt op het programma voor het judo. De heren -18 en -21 treden aan bij de International Masters in Bremen. De dames -18 en -21 kwamen op de mat in Erfurt. Beide toernooien tellen mee voor de kwalificatie voor het EK in Estland.

Aniek Norder uit Muntendam en uitkomend voor Judo Groningen was door de judobond geselecteerd voor Erfurt voor de -18 in de gewichtsklasse -40 kg. Aniek die pas in december 2012 14 jaar is geworden heeft op dit grote toernooi goed gepresteerd. Haar eerste partij moest ze tegen de nummer 3 van Duitsland. Deze won ze. Daarna verloor ze van de nummer 2 van Duitsland doordat ze door een eigen fout in een verwurging terechtkwam en moest afkloppen. Vervolgens moest ze van een Braziliaanse winnen om nog voor brons te kunnen judoën. Van de Braziliaanse won ze en kon ze tegen nog eens een Duitse topper om brons vechten. Gelukkig wist Aniek ook deze partij te winnen en mocht ze op het podium plaatsnemen voor de bronzen medaille. Aansluitend na het judotoernooi was er een trainingsstage van zondag tot en met woensdag waar ze ook aan heeft deelgenomen.

Afgelopen kwartaal heeft Aniek aan meerdere belangrijke toernooien meegedaan. In januari op het Internationaal Dutch Open L’Espoir in Eindhoven heeft ze bij gebrek aan deelnemers in haar eigen gewichtsklasse in de -44kg  meegedaan en de 5e plaats behaald. In februari een judotoernooi in Antwerpen waar ze de eerste plaats behaalde. Ook dit toernooi was een meetmoment voor plaatsing voor andere toernooien in Europa.

Op de foto Aniek op de hoogste trede in Antwerpen.