5 Pinquiners, 5 medailles!

Afgelopen weekend vond in Winschoten het Groninger Kampioenschap Lange Afstand plaats. Namens De Pinquin wisten zich 5 zwemmers te kwalificeren voor dit kampioenschap. Alle 5 wisten ze een medaille te halen waarvan maar liefst 3 gouden.
Willianne Vos mocht het spits afbijten op de 400 meter vrijeslag. Ze stond als tweede geplaatst, echter wist ze een persoonlijk record van 49(!) seconden te zwemmen en finishte ze met een ruime voorsprong als eerste!
Vivianne Dortmond vocht een mooie strijd uit met Hilde Dekker op de 800 meter. Ze wist als eerste aan te tikken in een keurige tijd.
Rebecca Jager had dit keer als grootste tegenstander zichzelf. Zowel met nummer 1 als met nummer 3 was het verschil te groot, maar met een tweede plaats van Groningen kan ze heel tevreden huiswaarts keren.
Yvonne Wilts stond als derde geplaatst op de 800 meter bij de dames. Ze zwom een persoonlijk record van meer dan een halve minuut, dit was echter net niet genoeg voor een tweede plaats. Echter mag Yvonne zich wel een jaar lang nummer 3 van Groningen noemen.
And last but not least, kwam de enige man in het gezelschap aan de start. David Scheffer mocht starten op de 1500 meter vrijeslag. Doordat David stond ingeschreven met een tussentijd van 2 km, had de concurrentie niet verwacht dat David zo hard zou gaan. Met een ruime verbetering van zijn tijd tikte hij als eerste aan en mag zich Groninger Kampioen lange afstand noemen.

Een super geslaagd Groninger Kampioenschap dus voor De Pinquin!