Jubileumconcert Muziekschool

Met ’s middags een play-in, en ’s avonds een jubileumconcert, vierde Muziekschool Gemeente Menterwolde afgelopen zaterdag haar 20-jarig bestaan. Ongeveer 50 muzikanten hadden zich ingeschreven voor het jubileumorkest om de gehele middag te gaan repeteren o.l.v. de docenten van de muziekschool. Het jubileumorkest bestond uit (oud) leerlingen van de muziekschool en leden van de muziekverenigingen die de gemeente Menterwolde rijk is. Een mooi en groot harmonieorkest! Het werd een uitermate gezellige studiemiddag waarnaast ook nog eens zeer goed werd gemusiceerd.
Muziekschool Menterwolde
Na het harde werken konden de muzikanten zich te goed doen aan de uitgebreide broodmaaltijd die het personeel van Multicultureel centrum ‘de Menterne’ te Muntendam had bereid.
Om klokslag acht uur kon presentatrice Caty Kalk de avond openen, waarna de kersverse wethouder van Cultuur van de gemeente Menterwolde, mw. ter Steege, enkele woorden richtte tot het aanwezige publiek.
Vervolgens was het aan hafabra-coördinator Alfons Weges (tevens docent kleinkoper) om kort terug te blikken op de afgelopen 20 jaar en daarnaast de huidige docenten: Janita Doornbos (klarinet), Annet Westerman (fluit), Vladimir Anissimov (saxofoon), Bauke Burghgraef (grootkoper) en Douwe Kraster (AMV) in het zonnetje te zetten.
Muziekvereniging ‘Oosterbroek’ speelde vervolgens 30 minuten prachtige werken voor harmonieorkest o.l.v. dirigent Gosse Reijenga. Daarna begeleidde Muziekvereniging ‘Oosterbroek’ nog de AMV-leerlingen met drie leuke liedjes. De kinderen zongen uit volle borst en zeer enthousiast de liedjes, waarna een daverend applaus volgde van de goed gevulde publieke tribune. Chr. Brassband ‘Elad’ besloot het gedeelte voor de pauze met mooie koperklanken o.l.v. dirigent Lubertus Leutscher.
Na de pauze was het woord wederom aan wethouder ter Steege, want er moesten nog enkele felbegeerde hafabra-diploma’s worden uitgereikt aan muzi- kanten die dit jaar zijn geslaagd. Na mooie woorden van de wethouder en een presentje was het (muzikale) woord aan het jubileumorkest.
O.l.v. de docenten Alfons Weges en Bauke Burghgraef, naast muziekdocent ook dirigent van blaasorkesten, speelden de muzikanten zeer enthousiast 8 goed in het gehoor liggende muziekstukken. Ook de docenten van de muziekschool maakten natuurlijk deel uit van het jubileumorkest. Met groot enthousiasme werd het publiek in vervoering gebracht door zowel de diverse solisten als ook door de grote speelvreugde die de muzikanten van het jubileumorkest uitstraalden. Ga er maar aan staan, ’s middags ‘even’ acht werken instuderen en dan deze ’s avonds al aan het publiek laten horen. Na natuurlijk nog een toegift van het jubileumorkest was het om 22.30 uur dan echt afgelopen.

Het is fijn om vele complimenten te mogen ontvangen na de lange tijd van voorbereiding. Jannie Keesom, bestuurs-lid van ‘Oosterbroek’ en tevens lid van de jubileumcommissie, had reeds van velen gehoord dat dit voor herhaling vatbaar is. Eltje Faber, bestuurslid van ‘Elad’, had ook lovende woorden voor de goede organisatie en de prachtige muzikale dag. Wie weet over 5 jaar …..

Muziekschool Gemeente Menterwolde feliciteert de volgende muzikanten met hun resultaat:
Emma Vos A saxofoon 44½ punten; Ruth de Veen B saxofoon 42 punten; Frouwkje Siebe A klarinet 48½ punten; Marissa Bloupot A klarinet 46 punten; Henriët Moorman B klarinet 41½ punten; Vera v.d. Werf B klarinet 41½ punten; Ayla Elsing A fluit 45½ punten; Mirjam de Groot B fluit 39 punten; Viktor Haan A slagwerk 47 punten; Rik Dolfing A slagwerk 50 punten; Peter Spruyt A slagwerk 49 punten.

Reactie toevoegen