Buitenspeelkaart Midden-Groningen

12 juni is het Nationale Buitenspeeldag. In Midden-Groningen kun je het hele jaar door heerlijk buitenspelen. Naast de traditionele speeltuinen zijn er dorpsrandparken, beleefpaden, natuurspeelplaatsen, strandjes, buitenfitnessparken en kabouterpaden waar kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven. Vooral het grote aanbod aan natuurspeelplaatsen is uniek in onze provincie.
Buitenspeelkaart Midden-Groningen
Om al deze plekken bekender te maken bij de inwoners en bezoekers van Midden-Groningen heeft Marketing Midden-Groningen de Buitenspeelkaart bedacht. Hierop zijn al deze openbaar toegankelijke speelplekken verzameld. Een dergelijke kaart is in Groningen nog niet eerder uitgebracht. Marketing Midden-Groningen en de gemeente Midden-Groningen hopen hiermee het buitenspelen te stimuleren en meer bekendheid te geven aan alle speelmogelijkheden.
Iedere leerling een kaart
In het kader van de Nationale Buitenspeeldag krijgen alle basisschoolleerlingen in de gemeente Midden-Groningen deze week een Buitenspeelkaart. Dit is mogelijk gemaakt door de gemeente Midden-Groningen. Op woensdag 12 juni zal wethouder Jan Jacob Boersma om 8:30 aanwezig zijn op Jenaplanschool ’t Vlot, Mars 1c in Hoogezand om de kaart uit te delen. Initiatiefnemer Marleen Godlieb van Marketing Midden-Groningen zal hier ook aanwezig zijn.  
Meer informatie:
Marleen Godlieb, directeur Marketing Midden-Groningen, 0655168869
De afbeeldingen zijn van de hand van Peter Moorman en mogen gebruikt worden.

Reactie toevoegen