Informatieavond Knarrenhof Sappemeer

Op donderdagavond 27 juni organiseert Stichting Knarrenhof Nederland in Sappemeer een informatieavond voor belangstellenden voor een Knarrenhof. De stichting Knarrenhof Nederland heeft van de gemeente Midden-Groningen de mogelijkheid gekregen om te onderzoeken of er genoeg belangstelling is voor een Knarrenhof op de ijsbaanlocatie in Sappemeer.
Informatieavond Knarrenhof Sappemeer
Een Knarrenhof is een is de combinatie van de hofjes van vroeger met het gemak van heden. Hierdoor ontstaat een uniek concept van veilig wonen met veel privacy en tegelijkertijd alle voordelen van samenwonen. Dit is ideaal voor de moderne senior die zelfstandig wil blijven, en die steeds minder op mantelzorg en kinderen kan terugvallen. In Sappemeer gaat de voorkeur naar een ‘meergeneratiehof’ met starters vanaf 19 tot doorstarters van 109 jaar oud. Zo kunnen starters, oudere jongeren, jongere ouderen & senioren onder elkaar wonen in een levendige gemeenschap waar men elkaar kent. Hier helpt men aardige buren waar nodig. Niet met zorg, maar met aandacht. In een Knarrenhof kijk je naar elkaar om en biedt je hulp waar nodig. Het zijn knusse woningen rondom een gemeenschappelijke tuin, opgezet zodat bewoners elkaar ontmoeten. De woningen zijn levensloopbestendig met als doel er zo lang mogelijk blijven wonen. Het gaat bij een Knarrenhof niet alleen over koopwoningen maar ook over huurwoningen, waarbij ook sociale huur mogelijk is. In een later stadium wanneer bekend is hoe de belangstelling is en de prijzen zijn, wordt beslist wat gebouwd kan gaan worden.

Het eerste project van de Stichting Knarrenhof in Nederland is de Aahof in Zwolle. Deze is in april 2017 opgeleverd. De mensen van 51 tot 87 wonen daar met buitengewoon veel plezier en activiteiten voor hen die daaraan mee willen doen. In 2020 worden projecten in aanbouw genomen in Zeewolde, Gouda, Zutphen, Hardenberg, en Hasselt. Verwacht wordt dat in Garmerwolde in 2020 de bouw kan beginnen. Verder staan er projecten op stapel in de Lutte, Oldenzaal, Hoorn, Alkmaar, Katwijk, Koggenland.

De interesse in Knarrenhof groeit landelijk hard. Meer dan 70 wethouders hebben aangegeven graag een Knarrenhof binnen hun gemeentegrenzen te zien. Landelijk zijn er al meer dan 13.000 inschrijvingen in meer dan 280 gemeenten. Het eerste project in Zwolle met 70% vrije sector en 30% sociale woningbouw werd al bezocht door de Directeuren-Generaal van 3 ministeries, en door de ministers Kajsa Ollongren en Hugo de Jonge en fractievoorzitter Gertjan Segers. Allen zijn enthousiast. Hugo de Jonge liet zijn enthousiasme over het concept zien op het NOS Journaal van 3 april.

De Ouderenraad Midden-Groningen helpt met het organiseren van de avond in Sappemeer en het informeren van hun achterban. De bijeenkomst in Sappemeer begint om 19.30 uur. Omdat ook deze zaalruimte beperkt is tot ca 100 mensen vraagt Stichting Knarrenhof belangstellenden zich aan te melden via info@knarrenhof.nl onder vermelding van: presentatie ‘Midden-Groningen, en het aantal bezoekers dat mee komt.  Men ontvangt na de aanmelding een mail met de plaats van de bijeenkomst.

Reactie toevoegen