Amateurkunstenaars touren door de provincie

Op 25 mei organiseert VRIJDAG de Dag van de Amateurkunst (DAK). Tijdens deze dag rijden touringcars vol dansers, dichters, zangers, acteurs en acrobaten door de provincie om amateurkunst in het zonnetje te zetten. Samen met lokale verenigingen verzorgen ze een spetterend programma, waaronder in Hoogezand.
“In de bus zitten leden van Balletschool La Danse, F2 Dance Company (F2DC), Circus Santelli, Babaddaar, streetband De Klinkers, singer-songwriter Iris Rijnsewijn en dichters Tom Withaar, Remda Spoelstra en Mara Naomi Min”, aldus Leonie Zuidema van VRIJDAG.

Ook presenteert VRIJDAG Advies tijdens de Dag van de Amateurkunst het eerste nummer van het KultuurBlad. Dit gloednieuwe magazine leidt je door de bonte en inspirerende wereld van cultureel Groningen, van Vierhuizen tot Hoogezand en van Winschoten tot Stad.
Amateurkunstenaars touren door de provincie
Hoogezand
Tussen 10.30 en 11.00 uur zijn in winkelcentrum De Hooge Meeren in Hoogezand optredens van diverse amateurkunstenaars uit Midden-Groningen, onder andere van dichter Chantal Ramaker. Daarna rijdt de bus door naar Veendam, Winschoten en Groningen. Ook in Winsum, Loppersum, Appingedam en Haren vertonen amateurkunstenaars deze dag hun kunsten. Benieuwd waar en hoe laat? Kijk voor het hele programma op bijvrijdag.nl/dak.

VRIJDAG Advies
VRIJDAG Advies is de verbindende factor voor amateurs, professionals en instellingen die zich bezighouden met het beleven en delen van kunst en cultuur. Dat betekent dat je als (amateur)kunstenaar, gezelschap of vereniging bij VRIJDAG terecht kunt met alle vragen over je plannen en ideeën voor grote of kleine projecten. Maar ook met vragen over subsidiemogelijkheden, mogelijke samenwerkingspartners, een podiumplek, een nieuwe dirigent of regisseur of - bedenk het maar. VRIJDAG denkt kosteloos met je mee en zoekt samen met jou naar een antwoord of oplossing.

Reactie toevoegen