Internationaal Master badmintontoernooi

11 en 12 mei vindt in het Indoorcentrum Veendam alweer voor de 51ste keer het internationale Meteoor Masters badminton toernooi plaats. De halve eeuw voorbij maar nog steeds is dit sportevenement in Veendam één van de grootste jaarlijks terugkerende badminton evenementen in Nederland. Bijna 250 deelnemers hebben zich ingeschreven en zullen gedurende het weekend meer dan 400 wedstrijden spelen om te bepalen wie zich zondagavond de winnaars van het Meteoor Toernooi mogen noemen en het prijzengeld mee naar huis mogen nemen. In totaal wordt er gestreden in 20 onderdelen verdeeld over 4 categorieën.

De grote favoriet in de Master klasse is Aram Mahmoud. De speler van Almere staat tweede op de nationale ranglijst en is bij dit toernooi als eerste geplaatst voor zowel het enkelspel, het dubbelspel met partner Thomas Sibbald en ook voor het gemengd dubbel samen met Rosalie Teuben, die ooit nog competitie gespeeld heeft voor SV Meteoor. In het mannenenkel worden Dennis Koppen en Niels Veenstra als grootste kanshebbers gezien om Aram van de overwinning af te houden. Diezelfde Niels Veenstra is bij het mannendubbel en gemengd dubbel als tweede geplaatst en wellicht gaan de heren elkaar dus in drie finales tegenkomen op zondag.

Bij de dames wordt Amy Tan (ook van Almere) als grootste kanshebster gezien voor de titel. Meike Versteeg (BC Amersfoort) is als tweede geplaatst. Beide dames komen alleen voor het enkelspel naar Veendam. Voor het vrouwendubbel in de Master zijn Jasmine Paap en Monique Slaman favoriet – maar uiteindelijk geldt voor alle onderdelen dat er eerst vanaf zaterdagochtend tot zondagmiddag nog een flink aantal wedstrijden gewonnen moet worden voordat deze topsporters vanaf 13:00 uur aan de finales beginnen.

De landelijke badminton bond (BNL) stelt hoge eisen aan toernooien met Master status (het circuit bestaat uit slechts 6 toernooien). Voldoen aan al die eisen kan alleen maar met de steun van sponsors, adverteerders en een heel grote groep enthousiaste vrijwilligers. Een bijzonder toernooi en een begrip in badmintonnend Nederland; van top niveau tot categorie 8, de mogelijkheid om te kamperen naast de sporthal en de toegang tot het zwembad maken het extra leuk om met meerdere teams van één vereniging of met de hele familie naar Veendam te komen. Ook de “traditionele” feestavond op zaterdagavond is een begrip voor de deelnemers waarvan sommige wellicht de sportieve lat voor zondag iets minder hoog leggen en ook vooral voor het toernooi als totaal komen.

Het Meteoor toernooi biedt een van de weinige kansen om topbadminton nu eens met eigen ogen en van dichtbij mee te maken hier in het Noorden van het land. De finales op zondag 12 mei zijn voor iedereen gewoon gratis toegankelijk en iedereen is welkom om naar de ongetwijfeld spannende en spectaculaire finales te komen kijken.

Reactie toevoegen