Verbouwing en versterking pand Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer heeft toestemming gekregen om een monumentaal pand in het centrum van Slochteren te verbouwen en te versterken. Het gaat om het pand dat voorheen werd gebruikt door de Hubo, werd aangekocht door gemeente Slochteren en in 2014 is doorverkocht aan Staatsbosbeheer dat het als bedrijfspand in gebruik gaat nemen. In de eerste maanden van 2019 start Staatsbosbeheer met het uitwerken van het inrichtingsplan met zorg voor het monument.

Het bedrijfspand is een rijksmonument en gesitueerd aan de Hoofdweg, schuin tegenover Landgoed Fraeylemaborg. Staatsbosbeheer wil het pand tegelijkertijd verbouwen en versterken. Na de verbouwing wordt het bedrijfspand ingericht als kantoor/werklocatie voor medewerkers die nu nog werkzaam zijn in Midwolda. Het pand maakt onderdeel uit van de versterkingsplannen van de Nationaal Coördinator Groningen die onlangs hiervoor groen licht gaf. Staatsbosbeheer is blij met de verleende toestemming en gaat hiermee aan de slag. De organisatie wil de ervaring die wordt opgedaan bij het restaureren en herbestemmen van een monumentaal pand in het aardbevingsgebied graag met anderen delen.

Staatsbosbeheer heeft ambitieuze plannen met het monumentale pand aan het Erfgoedplein. Het wordt niet alleen de werkplek voor de Staatsbosbeheermedewerkers van beheereenheid Duurswold & Oldambt, maar ook een ontmoetingsplek en de plek van waaruit samengewerkt wordt met bewoners en ondernemers en waar excursies voor scholen starten. En uiteraard samenwerking met stichting het Houtstek waar men bezig is met de ontwikkeling van het dorpshuis. Met de restauratie en verbouwing krijgt het pand een duurzame herbestemming.

Reactie toevoegen