Dichter Henk Puister zorgt voor ‘bliedschop’.

Vorig jaar hadden de broers Henk en Bé Puister veel succes met hun bundel ‘Weerom noar vrouger’; een eerbetoon aan hun overleden vader. Binnen 2 maanden was de hele oplage van 450 exemplaren uitverkocht. Zij overwegen om in 2019 of 2020 een nieuw boek uit te geven. Maar eerst worden nu de laatste exemplaren van Henk’s dichtbundel ‘Bliedschop veur t bezeren’ aangeboden.
Dichter Henk Puister zorgt voor ‘bliedschop’.
Henk Puister (1953) uit Hoogezand schrijft en publiceert al bijna 40 jaar gedichten, verhalen, liedteksten en columns. Hij leest vaak voor uit eigen werk (o.a. als vaste medewerker van het Groningstalige programma ‘Toezeboudel’ voor de lokale radiostations). In zijn verhalen en gedichten heeft hij oog voor de zwakkeren in de samenleving, de liefde, zorg en 'omdenken' die de mensen aan elkaar bindt.
Puister wist al vroeg dat hij meer talent had voor schrijven en dichten dan voor zingen. Dit blijkt uit zijn gedicht ‘Zangles op schoule: Meester zien kritiek was nait maals/Hai zee tegen mie: ‘Doe zingst vaals!’/mor k wos zeker dat meester loog/omdat k allain lippen bewoog.

In de bloemlezing ‘Bliedschop veur t bezeren’ zijn de mooiste gedichten van Henk Puister gebundeld. Met als toegift de korte, humoristische versjes, waarmee hij tijdens optredens altijd veel succes heeft.
Bij het opruimen van het magazijn van uitgeverij De Kleine Uil zijn onlangs de restanten van deze bundel ontdekt. Met een speciale prijs van 5 euro (oorspronkelijke winkelprijs 12,50 euro) zorgt Henk voor ‘bliede’ gezichten in deze donkere dagen voor Kerst.  Gesigneerde exemplaren zijn verkrijgbaar (zolang de voorraad strekt) bij de Bruna in Hoogezand en bij de Jumbo in Sappemeer.

Dichter Henk Puister zorgt voor ‘bliedschop’.

Reactie toevoegen