Humanitas zoekt nieuwe vrijwilligers

Op maandag 8 oktober om 19.30 uur houdt Humanitas afdeling Midden-Groningen een voorlichtingsbijeenkomst voor nieuwe vrijwilligers in haar kantoor aan de Troelstralaan 7 te Hoogezand. Op dinsdag 9 oktober is er in de Broeckhof te Zuidbroek een inloopbijeenkomst. Daar kunt u van 16.00 tot 19.30 uur vrijblijvend binnenlopen en u laten informeren over het vrijwilligerswerk van Humanitas.
Humanitas Midden-Groningen is reeds lang actief in de gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Slochteren en is medio 2016 gestart met ondersteuning van mensen in de dorpen van de gemeente Menterwolde. Humanitas hoopt dan ook dat inwoners van de gemeente Menterwolde actieve vrijwilligers worden. Er is al een aantal vrijwilligers vanuit Menterwolde betrokken bij de maatschappelijke begeleiding van vluchtelingen. Ook hebben de vrijwilligers van Paperaszo, die mensen helpen bij hun administratie, op maandag een spreekuur in Muntendam.
Humanitas Midden-Groningen heeft vrijwilligers nodig voor veel van haar activiteiten, zoals het begeleiden van vluchtelingen, die pas zijn komen wonen in Midden-Groningen. Vrijwilligers begeleiden hen bij het bezoek aan diverse instanties; bieden ondersteuning bij het leren van de Nederlandse taal; leren de mensen fietsen of lezen voor aan de kinderen van deze vluchtelingen. Er zijn ook vrijwilligers nodig om inwoners van Midden-Groningen hulp en ondersteuning te bieden bij het oplossen van financiële problemen of het op orde houden van de administratie of te helpen bij het invullen van formulieren. Het samen iets ondernemen met iemand, die weinig sociale contacten heeft of het doen van boodschappen voor ouderen. Maar ook doen mensen, die in een rolstoel zitten en graag even een wandeling willen maken een beroep op de vrijwilligers van Humanitas. Ook verzorgen vrijwilligers van Humanitas het vervoer van mensen naar het ziekenhuis voor bezoek aan de polikliniek of specialist. En tot slot ook zijn vrijwilligers nodig voor het hospice Het Gasthuis in Hoogezand.

In de bijeenkomsten vertellen bestuursleden en vrijwilligers wat Humanitas doet en wat het is om vrijwilliger te zijn bij Humanitas. Na de informatie kan men besluiten of men ervoor voelt vrijwilliger te worden. Heeft men geen tijd of gelegenheid naar de bijeenkomst te komen, dan kan men bellen met het kantoor of kijken op de website van Humanitas of op die van de vrijwilligersvacaturebank. Ook kunt u de brochure “Wat doen de vrijwilligers van Humanitas” aanvragen. Het telefoonnummer van het kantoor van Humanitas in Hoogezand is 0598-383048. De brochure wordt u dan per post of per mail toegezonden.

Reactie toevoegen