Eerste lustrum Klank & -Demodag Siddeburen

Zaterdag 6 oktober organiseren diverse Sibboerster verenigingen al voor de 5e maal een passende afsluiting van de Licht- & Klankweek. Klank & Demo zijn alom vertegenwoordigd in de tent en op het festivalterrein (achter Bakkerij Prins). Ook zal er in  het Ufkenshuis weer klank aanwezig zijn in de vorm van optredende shantykoren.

De Historische Fietsgroep Noord stelt haar fietsen ten toon op het voorterrein van het Ufkenshuis. Zij zullen ook op diverse andere plaatsen in en rond Siddeburen te bewonderen zijn. De prachtig onderhouden fietsen worden bereden door hun eigenaren in passende klederdrachten.
Ook de oldtimerauto’s zullen dit jaar niet ontbreken. Na een toertocht door de regio zijn ze te bewonderen in het centrum van het dorp en in de afsluitende rondgang vanaf 17:00 uur zullen zij, naast de oude fietsen, muziekvereniging Concordia, verenigingen en bedrijfsauto’s ook nog rijdend te zien zijn.

In en rond de feesttent zijn de hele middag vanaf 13:30 uur demonstraties te zien van diverse Sibboerster verenigingen:

  • MBVO (meer bewegen voor ouderen)
  • Tennisvereniging Siddeburen (doorlopend)
  • Siddebuurster Sport Vereniging met turnen, powergym en kidsdance
  • Voetbalvereniging Siddeburen (doorlopend beachvoetbal)
  • Volleybalvereniging SIVOC ’93 (doorlopend beachvolleybal)

Voor de Klank is er deze keer gekozen voor Folk- & Shantymuziek. De koren Opwierde II, de Raaitvinken en Westerstörm zullen hun optredens verzorgen in de feesttent en in het Ufkenshuis. §Verwacht rond 15:00 uur:  biezunder bezuik. Thunder (de mascotte van basketbalclub Donar) heeft beloofd om langs te komen voor een ‘meet & greet’.  
De dag wordt afgesloten middels een rondgang* door Siddeburen (17:00 uur) en aansluitend zal Martin Zemering een optreden verzorgen in de tent. Martin is geen onbekende in Siddeburen. In 2017 verzorgde hij een succesvol gastoptreden tijdens het concert van Concordia.
Er zijn programmaboekjes beschikbaar met alle tijden van de diverse demonstraties en optredens. De doorgaande weg vanaf de Hoofdweg tot aan de Reint Dijkemastraat is tijdens de duur van deze Klank en Demodag afgesloten. Het Ufkenshuis is vanaf de ingang Eideweg te bereiken met de auto deze middag.

*Route rondgang:
Vanaf de Hoofdweg gaat de route rechtsaf de Hoofdweg op – Molenlaan – (l.a.) Oudeweg – Westerlaan – (l.a.) Hoofdweg. Het eindpunt ligt bij het festivalterrein (terrein Spijker).

Reactie toevoegen