Vrouwen HS’88 go American Style

HS88 voortrekker in de regio als het op Vrouwen- & Meidenvoetbal probeert ze haar leden regelmatig ook van andere sporten te laten leren, zoals vorig jaar nog middels kickboksen, of op een ongewone manier een training aan te vliegen, bijvoorbeeld met analysebeelden van drones. Maandag 24 september hadden de trainers weer eens een verrassing voor haar speelsters in petto. Ze kregen ditmaal een loop- & coördinatie trainer van de Groningen Giants voor de groep, Bart van Bezouw.

Vrouwen HS’88 go American Style

Bart speelt al jaren American Football op het hoogste niveau in Nederland, de Eredivisie. American Football is een tactisch spel met veel fysiek contact waar het aankomt op snelheid, wendbaarheid, slim lopen, noem maar op. Door het fysieke contact is het als Football speler essentieel om je lichaam goed te gebruiken om blessures te voorkomen en om je tegenstander te slim af te zijn. Een paar van die beuken waarbij je hardhandig kennis maakt met het speelveld laten je beseffen dat je daaraan moet werken. HS88 wil met haar Vrouwen vooruit en hoopt dat ze op deze manier een extra slag kunnen slaan. Daarnaast is het ook nog eens minder belastend voor de spieren en raakt een speler minder snel geblesseerd als je beter leert bewegen.

Wat levert het eigenlijk op als je beter gaat lopen?

  • Je wordt sneller in sprints
  • Je wordt wendbaarder
  • Je acceleratievermogen is groter en je komt dus eerder op topsnelheid
  • Snelheidsveranderingen zijn makkelijker door te voeren
  • Je kunt sneller veranderen van richting
  • Tijdens het dribbelen ben je wendbaarder en kun je makkelijker tempowisselingen doorvoeren
  • Je kunt snellere acties maken mbt balcontrole
  • Je hebt een betere balans
  • Onverwachte wendingen zijn makkelijker op te vangen

Bart stond bevlogen voor de groep en de groep genoot zichtbaar van de training. Hoewel sommige oefeningen de lachspieren van veel dames in werking zette wist men aan het einde van de oefening toch alles uit te voeren zoals beoogd. Gaandeweg de training, die haast 1,5 uur in beslag nam, zag je bij velen al een soort van bewustwording. En dat is juist waar we naar toe willen. We hopen dan ook dat de dames de tips die ze gekregen hebben mee zullen nemen naar de trainingen en wedstrijden. De trainers hebben ideeën opgedaan die ook meegenomen zullen worden in het vervolgtraject van dit seizoen om hierop voort te kunnen borduren.
Omdat er ook nog een aantal speelsters niet aanwezig waren gaan we met Bart in overleg of er in het begin van de 2e seizoenshelft nog een mogelijkheid is om Bart terug te laten komen om zo ook de afwezige dames deze kans te gunnen dit mee te maken en de oefeningen van deze training uit te breiden. Al met al een zeer geslaagde en leerzame trainingsavond voor alle betrokkenen. Samen Sterk!
Ook meedoen? Kom dan gerust eens langs op een trainingsavond. Beide vrouwentems trainen gezamenlijk op maandag om 20.15 uur en woensdag’s trainen de Vr1 en Vr2 om respectievelijk 19.30 en 20.30uur. Meer info via hs88vrouwen@gmail.com

Reactie toevoegen