Grote opkomst Kleine Jantje Beton Loterij

Utrecht 11 september – Woensdag 12 september wordt het grote startschot voor de tweede actieperiode van De Kleine Jantje Beton Loterij gegeven. Van 12 t/m 26 september verkopen ruim 60.000 leerlingen van de in totaal 500 basisscholen lootjes. Niet alleen via het traditionele boekje, maar ook via de “Tikkie jij bent ‘m !” SMS-actie.
 
“Tikkie jij bent ‘m!”
Nieuw voor de leerlingen van deelnemende scholen is de “Tikkie jij bent ‘m!” SMS-actie. Met deze SMS-actie kunnen ook lootjes worden verkocht aan iedereen die verder weg woont. Ouders van deelnemende leerlingen kunnen kennissen, familie en vrienden via de “Tikkie jij bent ‘m!” actie! uitnodigen De Kleine Jantje Loterij te steunen. Niet alleen vrienden en familie van de leerlingen kunnen helpen. Voor meer informatie kijk op www.jantjebeton.nl/loterij
 
Paul, projectleider van de Loterij: “Kinderen vinden het verkopen van lootjes heel leuk. Ze leren hier ook van. En ze vinden het super leuk om kinderen te helpen voor wie buiten spelen minder vanzelfsprekend is. Hoe leuk is het, dat je als ouder je kind kunt helpen, door iedereen in je omgeving uit te nodigen voor de SMS-actie van De Kleine Jantje Beton Loterij. Tikkie jij bent ‘m!

Ruim 60.000 leerlingen in actie voor meer spelen en bewegen tijdens én na schooltijd

50% van de opbrengst is voor de school
De helft van de opbrengst mogen de scholen zelf besteden aan speelmaterialen voor meer spelen en bewegen op en rondom het schoolplein. De favoriete speelplek van kinderen! Met de andere helft worden projecten van Jantje Beton ondersteunt, zodat meer kinderen meer kunnen spelen. In de afgelopen jaren hebben duizenden scholen met de opbrengst hun schoolplein opgeknapt of gave speelmaterialen aangeschaft.
 
Belang van buitenspelen
Spelen is niet alleen leuk, het is ook heel belangrijk. Door te spelen krijgen kinderen namelijk de beweging die ze nodig hebben voor een gezonde ontwikkeling. En tegelijkertijd leren ze allemaal belangrijke dingen, zoals vrienden maken, omgaan met tegenslagen en lak hebben aan vervelende mensen. Dingen die later best nog wel eens van pas komen. Uit recent onderzoek van Jantje Beton blijkt dat van de 1,2 miljoen kinderen op de basisschool er meer dan 1 miljoen niet meer dagelijks buitenspelen! Daar doet Jantje Beton iets aan met De Kleine Jantje Beton Loterij.

Reactie toevoegen