Training Buitengewoonzijn van start

In september gaat het nieuwe seizoen van BuitengewoonZijn.NU van start. De trainers van BuitengewoonZijn.NU helpen deelnemers bij het opstarten van projecten om hun omgeving leuker, leefbaarder of mooier te maken. Vrijwilligers in de gemeenten Groningen en Midden-Groningen en inwoners van de gemeente Winsum mogen gratis deelnemen.
 
De training is bedoeld voor mensen die een mooi project op willen starten in hun omgeving of die een goed idee hebben dat ze ten uitvoer willen brengen. Tegelijkertijd werken deelnemers aan hun persoonlijke ontwikkeling. Door de training zijn de afgelopen jaren al veel projecten gerealiseerd. Er is bijvoorbeeld een ruilkring georganiseerd, een dorpstuin aangelegd op een voormalig voetbalveld, een uitje georganiseerd voor mensen die nog nooit de zee hadden gezien en een kookworkshop gehouden voor en door ouderen.
 
Gratis deelname mogelijk
Iedereen met een goed idee of die een project wil opzetten om zijn of haar omgeving mooier of leuker te maken en die zichzelf wil ontwikkelen, kan meedoen met de training. Deelnemers hoeven bij aanvang nog niet per se een idee te hebben voor een project; dit kan ook gaandeweg ontstaan. De training bestaat uit tien bijeenkomsten en een wekelijks telefonisch coachgesprek. De training kan in zeven steden in Nederland worden gevolgd, waaronder in Groningen. Vrijwilligers in de gemeenten Groningen en Midden-Groningen en inwoners van de gemeente Winsum mogen gratis meedoen met de training. Hun deelname wordt door de betreffende gemeenten vergoed.
 
Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen een introductiebijeenkomst van BuitengewoonZijn.NU bezoeken. Daar krijgen ze allerlei praktische informatie en alvast een voorproefje op de training. Ook kunnen ze zich daar inschrijven voor de training. Op maandagavond 3 september van 19.30 uur tot 21.30 uur is er een introductiebijeenkomst in Groningen (Parcivalcollege, Merwedestraat 98) en op dinsdagavond 4 september (zelfde tijd) in Hoogezand (Kwartier Welzijn, Laan van de Sport 2). De entree van de open avonden is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor een open avond door een mailtje te sturen naar info@buitengewoonzijn.nu. Voor meer informatie over BuitengewoonZijn.NU of de trainingsdata kunt u kijken op www.buitengewoonzijn.nu

Reactie toevoegen