Midzomerplantenmarkt bij Tuingoed Foltz

Meeden - Op zaterdag 14 en zondag 15 juli houdt Tuingoed Foltz in Meeden haar Midzomerplantenmarkt c.q. Salvia- en Echinaceadagen. Als houder van de Nederlandse Plantencollecties Salvia en Echinacea ( zonnehoed), zet Foltz deze plantensoorten dit weekend extra in de schijnwerpers, waarbij er ook diverse nieuwe soorten worden gepresenteerd.
Midzomerplantenmarkt bij Tuingoed Foltz
Maar er is veel meer te beleven: rondleidingen door de tuinen, een tuinlezing van een veredelaar op zaterdag, een unieke plantenveiling op zondag, een beeldenexpositie, home made gebak en diverse bijzondere gasten. Hemerocalliskweker Martin Adema neemt een prachtige collectie van zijn favoriete plantensoort, de daglelie, mee naar Meeden. In en rond de boerderij wordt een fraaie collectie brocante getoond.
 
Open: zaterdag 15 en zondag 16 juli, 10 tot 5. Toegang gratis.
Tuingoed Foltz, Hereweg 346, 9651 AT Meeden, T (0598) 635 000, www.tuingoedfoltz.nl
 
Bob Foltz en Andries Bierling hebben in de loop der jaren een grote collectie van ruim 150 soorten Salvia’s verzameld, die hun plek hebben gekregen in de speciale Salviatuin, waar Salvia’s worden gecombineerd met andere lipbloemigen en siergrassen. Ook hebben ze diverse eigen kruisingen ontwikkeld. Ook de zonnehoeden-collectie (Echinacea) is zeer omvangrijk en wordt uitgebreid toegepast in de tuinen. Daarnaast telt de collectie van Foltz zo’n 2500 andere vaste planten, waarvan er veel nu in bloei zijn; een prachtig gezicht.
 
Tuinlezing, plantenveiling en rondleidingen

Op zaterdag om 13.30 uur houdt Marco van Noort een voordracht in de Echinaceatuin over de kunst van het veredelen van nieuwe soorten.
Op zondag wordt om 13.30 uur een unieke Plantenveiling gehouden, waarbij liefhebbers kunnen bieden op hun favoriete planten die normaal niet in de verkoop zijn.Rondleidingen door de tuinen zijn er op beide dagen om 11.30 en 15.00 uur. Het hele weekend is kweker Martin Adema te gast met een fraaie collectie Daglelies.
 
Exposities en home-made gebak
In de tuinen worden beelden geëxposeerd van Alinda Ottens, René de Boer en Moniek Westerman. Op het terras kun je genieten van koffie, thee en home-madegebak.

Reactie toevoegen