Tweestrijd en OverLeven

Hanneke van der Molen (artistiek leider Theatergroep Raamwerk) en Laura Dekker brengen voor het eerst samen hun voorstellingen in een duo-combinatie op de planken. De twee stukken In Tweestrijd en OverLeven handelen beide over thema’s rond de dood.
Tweestrijd en OverLeven
Een unieke gebeurtenis om meerdere redenen. De regisseurs zijn moeder en dochter; Hanneke van der Molen (moeder) en Laura Dekker (dochter). Daarnaast bestaat de theateravond uit twee losstaande voorstellingen met als thema de dood.

In de voorbereiding voor het theaterseizoen 2018-2019 bleek dat beide regisseurs bezig waren met teksten die over hetzelfde thema handelen. Het idee werd geboren om beide voorstellingen samen te brengen en in één theateravond.
Van der Molen regisseert In Tweestrijd (naar Een bruid in de morgen van Hugo Claus). Hierin worden situaties beschreven van waaruit een personage tot het besluit kan komen om zichzelf te doden.
Dekker regisseert OverLeven. Hierin wordt verteld op basis van verschillende teksten en gedichten en met beweging hoe je kunt omgaan met de dood om je heen.
Beide voorstellingen geven een geheel eigen kijk op thema’s rondom de dood.

Sinds de oprichting in 2005 van Theatergroep Raamwerk is de artistieke leiding in handen van Hanneke van der Molen. Onder haar leiding speelde Theatergroep Raamwerk een groot aantal voorstellingen (zie www.tgraamwerk.nl). Haar dochter Laura Dekker speelde als actrice in verschillende van deze voorstellingen. Sinds 2014 regisseert Laura Dekker ook, met name op speciale locaties.

 

Op 23 juni 2018 20.00 uur te zien in BC47, Borgercompagnieweg 47,  entree 8,50
Reserveren aanbevolen en wel via  info@metmeercultuur.nl of 06-29025092

Reactie toevoegen