Speeddaten met raadsleden!

Afgelopen donderdagavond grepen bijna 60 vrijwilligers van 36 organisaties de gelegenheid aan om te speeddaten met de nieuwe raadsleden van Midden-Groningen. De organisatie van deze avond lag in handen van de griffie en de Vrijwilligerscentrale Midden-Groningen. De sfeervolle Heemtuin in Muntendam diende als locatie voor deze avond. 
Speeddaten met raadsleden!
Maar liefst 16 raadsleden en alle 5 wethouders lieten zich informeren over het vrijwilligerswerk. Het is de raadsleden tijdens deze avond wel duidelijk geworden dat de inzet van vrijwilligers onmisbaar is.
De diversiteit van de aanwezige vrijwilligersorganisaties was groot; organisaties vanuit bijvoorbeeld sport, zorg, ouderen en cultuur waren aanwezig. In enthousiaste gesprekken vertelden de vrijwilligers wat ze precies doen en waar ze tegenaan lopen. 
De sfeer zat er inmiddels goed in. De avond eindigde met een ludieke veiling. Via korte presentaties probeerden zeven vrijwilligers de raads- leden te verleiden tot een bezoek aan hun organisatie. De raadsleden reageerden hier massaal op. Alle zeven organisaties krijgen bezoek van een of meer raadsleden. 
 
Vrijwilligers, raadsleden en wethouders vonden de avond zeer geslaagd en willen daar graag een vervolg aan geven.

Reactie toevoegen