Kinderweekend in station Zuidbroek

In het weekend van 17 en 18 maart staat het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum volledig in het teken van kinderen. Deze keer geen expositie, maar een heus NNTTM-kinderweekend, waardoor kinderen onder begeleiding van een betalende volwassene gratis naar binnen mogen. Er zijn diverse kinderactiviteiten, waaronder een overdekt springkussen in de wachtkamer, een spannend fietsspel ‘Fiets de Trein’, het bouwen van modelspoorhuisjes, een grote Lego-treinbaan, voor de allerkleinsten een aanzienlijke Duplo-treinbaan en op het stationsplein een grote tuintreinbaan. Met dit alles mag door kinderen zelf gereden worden. Wil je als stationschef liever een echte trein laten vertrekken? Ook dat kan. Speciale hulp-stationschefs van Arriva en NS zijn aanwezig om dit in goede banen te leiden.
Daarnaast is de clubbaan van de Model Rail Groep Veendam beide dagen volop in bedrijf. Terwijl kinderen zich vermaken kunnen de ouders en alle andere bezoekers genieten van heerlijke versnapering in het Museumcafé.
Dit en nog veel meer is gedurende het kinderweekend te zien in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum te Zuidbroek.
Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen op afspraak.

Reactie toevoegen