Kasten en Palen bouwen!

Muntendam - Zaterdag 10 maart is het weer NL Doet, ook de Heemtuin in Muntendam doet weer mee aan deze dag vol van vrijwilligersactiviteiten. Voorgaande jaren werd onder andere al eens de tuin seizoensklaar gemaakt en werd de educatietuin opgeknapt.
 
Dit jaar wil de Heemtuin twee ruilkasten maken, één voor ruilboeken en één voor praktische ruilspullen. Het doel is dat de bezoekers de kasten gaan vullen en mensen die het wat moeilijker hebben daar weer gebruik van kunnen maken.

Daarnaast staat het maken van twee, in de sfeer van de Heemtuin passende,  bewegwijzeringspalen op het programma. De Heemtuin is groot en veel bezoekers weten niet altijd de weg te vinden naar bijvoorbeeld: de “Kleine Beestjestuin” of het “Mammoetpad”. Met de wegwijzerpalen moet dat makkelijker worden.
 
Projectleider Wietske Trausel: “Er is op de Heemtuin altijd meer werk en er zijn meer plannen, dan we zelf vaak aankunnen, dat is één van de redenen om mee te doen aan NL Doet. De tweede reden is dat we samen, de mensen van de Heemtuin én de vrijwilligers, iets moois kunnen maken voor onze prachtige Heemtuin. Samen werken, samen lunchen en samen lachen, daar doen we het ook voor!”
 
Vanaf 10:30 uur zijn de vrijwilligers welkom in de grote kas. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via: info@heemtuinmuntendam.nl of via www.nldoet.nl (postcode 9649AD invoeren en u komt bij de klussen van de Heemtuin)

Reactie toevoegen