Jeugdtheater Tjuchem weer op de planken

Zaterdagavond 30 december was de jaarlijkse uitvoering van het “Jeugdtheater Tjuchem”. De MFC Velemansdroom was door vele vrijwilligers omgetoverd tot een heus theater.
Jeugdtheater Tjuchem weer op de planken
Het jaar 2017 is een jubileumjaar want voor de 15e keer stond de jeugd voor het voetlicht. Er werden 2 toneelstukken gespeeld door jeugd van 9 tot 18 jaar van Tjuchem, Meedhuizen, Steendam en Siddeburen. Het eerste stuk Baby’s gillertje, waar vader en moeder op stap gaan en oppas geregeld werd om op de baby te passen. Maar de oppassertjes hoorden gestommel bij het raam en verstopten zich. Niet voor niets want twee louche inbrekers kropen door het raam en wilden alles meenemen. Gelukkig door het vele huilen van de baby zetten ze alles weer terug.
 
Eind goed, al goed. De rollen werden fantastisch gespeeld door de basisschoolkinderen, Rohan v.d. Laan, Marinus de Boer, Luna v.d. Ploeg, Carise Koning, Jasmine Vos en Isa Kugel. Het tweede stuk “Bintjer en de verdwenen aardappeleters” speelde zich af in het van Gogh museum en ook daar werd gestolen en wel de heel bekende “Aardappeleters”. Gelukkig was rechercheur Bintjer alert en zette alle puzzelstukjes op de plek waar ze hoorden. De leuke typetjes werden met verve neergezet door Robin en Jannah Toonen, Alet ter Veer, Naomi Hoekzema, Anne Agterberg, Nina Koster, Arjen ter Veer, Robi Smit, Annelie ter Veer en Sibren Staal.

Reactie toevoegen