Smaragden huwelijk in Muntendam

Muntendam - Vorige weekdonderdag waren de heer en mevrouw Meuken-Veentjer 55 jaar getrouwd. Zij kennen elkaar al sinds hun tienerjaren. Waar nu dorpshuis de Menterne staat was destijds een lagere school. Hier werd een talentenjacht gehouden waar beiden aanwezig waren. Mevrouw was 15 jaar jong en meneer 17. Het was liefde op het eerste gezicht. 
Smaragden huwelijk in Muntendam
Na 2 jaar zijn ze al getrouwd in het gemeentehuis te Zuidbroek, dat destijds aan het Winschoterdiep was gesitueerd. Dit omdat mevrouw Meuken aan Uiterburen in Zuidbroek woonde. Meneer is opgegroeid aan Tussenklappen. Ze zijn samen aan het Winschoterdiep gaan wonen en kregen een zoon en twee dochters. Nu hebben zij ook vijf kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Het was dan ook een drukke boel die dag in huize Meuken. Mevrouw komt uit een gezin met negen kinderen en meneer uit een gezin van zes kinderen. Velen van hun grote familie kwamen gezellig langs. Meneer werkte als 
15 jarige al bij de boer. Dit was niet zijn roeping en al gauw ging hij werken bij Scholtens papierfabriek. Hierna jarenlang in Duitsland in de bouw. Daarna is hij nog regelmatig van werkgever gewisseld in Nederland. Mevrouw Meuken werkte bij Motke meelfabriek en later bij de breifabriek Elk wat Wols. Deze was gevestigd in de vm school aan de Heiligelaan in Zuidbroek. Beiden waren en zijn veel te vinden bij v.v. Z.N.C. Ze hebben jarenlang in de kantine gestaan en meneer heeft lange tijd in het bestuur gezeten. Hij laat dan ook trots de oorkonde zien van de gouden speld die hij van de KNVB heeft ontvangen. Daarnaast gaan ze al 35 jaar naar camping de Wedderbergen. 
Foto: Natuurlijk kwam burgemeester Munniksma langs met een mooie bos bloemen. Meneer Meuken laat het mooie geschenk zien dat zij kregen van hun kinderen. Een klok met daaromheen foto’s van al hun kinderen en (achter-) kleinkinderen.

Reactie toevoegen