Sfeervolle Mantelzorgavond

Slochteren – Vorige week waren bijna 100 mantelzorgers aanwezig in de zaal bij de Freylemaborg om zelf eens in het zonnetje gezet te worden. Zij werden goed verzorgd met hapjes en drankjes. Dankzij de band Unique was er muziek en gelegenheid tot dansen.  
Sfeervolle Mantelzorgavond
Wethouder Peter Verschuren van Hoogezand-Sappemeer sprak het welkomstwoord en ook wethouder Thea van der Veen van Menterwolde was aanwezig. Dit om te laten zien dat de gemeente betrokken is bij de mantelzorgers. Medewerksters van het steunpunt Mantelzorg waren ook aanwezig. Zij zijn vaak steun en toeverlaat voor mantelzorgers. Iedere mantelzorger kan zich bij hen melden voor steun, advies en eventueel een doorverwijzing en dat zonder kosten.
Zover bekend zijn er ca. 1200 mantelzorgers in onze drie gemeenten, dit is echter het topje van de ijsberg is het vermoeden. Lang niet iedereen is in beeld. Denk hierbij ook aan mantelzorgers jonger dan 12 jaar. Kinderen met bijv. gehandicapte ouders of broers/zusters of met gezinsleden met psychische problemen. Maar denk ook aan immigrantenkinderen. Zij moeten vaak hun ouders steunen als tolk, verzorger en wegwijzer in onze maatschappij. Ook voor hen is het steunpunt er, als zij zich melden. 

Reactie toevoegen