Informatiebijeenkomst MFC Meeden

Meeden - Besproken werd o.a. met de aanwezigen wat er zou moeten gebeuren met het plein tussen de Sjaloomschool en het dorpshuis. Adviesbureau BCN groep lichtte de plannen voor een kindcentrum toe (school, peuterspeelzaal, kinderopvang en bibliotheek onder één dak).  
Informatiebijeenkomst MFC Meeden
In het nieuwe bestemmingsplan kan het schoolgebouw indien nodig worden uitgebreid. Het dorpshuis zal gedeeltelijk worden gesloopt en de opening zal zijn richting het toekomstig dorpsplein. De plannen zijn voor eind dit jaar klaar. Hierna kwamen er tekeningen op tafel van de huidige situatie en konden de aanwezigen suggesties geven, en er kwamen heel wat. Zoals; molensteen + boom moeten blijven en veel groen, veilige oversteek kinderen, voldoende parkeergelegenheid, maar minder domi- nant, entree aan Hereweg, terras bij dorpshuis, eenrichtingsverkeer Tussen Baide Meulens. Het doel van de avond: “Wat vindt de Meedenaar belangrijk voor inrichting van het dorpsplein. Zij wonen er en zien wellicht andere zaken dan de planmakers. Het moet tenslotte het hart van het dorp worden”, aldus wethouder Lian Veenstra. 
Jan Schreuder lichtte de plannen toe van de door een aantal burgers gevormde groep die zich bezig houdt met het verfraaien van het entree van Meeden bij de N33. De eerste toezeggingen voor bijdragen in kosten van totaal E 88.000,-- zijn al binnen. Rijkswaterstaat wil al het onderhoud op haar grond zelf uitvoeren. De Poort van Meeden wordt verfraaid met passend groen en rode beuken. Een gedeelte van het groen zal door inwoners zelf moeten worden onderhouden. 
 
De leden van de werkgroep entree van Meeden willen de plannen volgend jaar gerealiseerd zien.

Reactie toevoegen