Veiliger winkelgebied Sappemeer

Sappemeer – In het centrum van Sappemeer is maandagochtend 26 juni begonnen met werkzaamheden om de winkelstraat veiliger te maken. De gemeente heeft hiervoor op verzoek van en samen met de winkeliersvereniging aan de Noorderstraat in Sappemeer een plan opgesteld.
Bomen, planten en overgangsplaatsen
Het begin en het einde van het winkelgebied en de kruisingen wordt gemarkeerd met bloeiende planten. Het voormalig Winschoterdiep wordt geaccentueerd door aan de zuidkant bomen bij te plaatsen. Er komt een extra voetgangersoversteekplaats aan de oostkant van de Kleinemeesterstraat om de winkels aan de noord- en de zuidkant van de Noorderstraat met elkaar te verbinden. Daarnaast krijgen alle voetgangersoversteekplaatsen een fellere kleur klinkers, zodat ze meer opvallen.
 
Werkzaamheden en eventuele overlast
De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind juli. Tijdens de werkzaamheden wordt er steeds een (klein) gedeelte tot een halve rijbaan afgesloten. Fietsers moeten dan afstappen en een klein stukje over het voetpad lopen. Tijdens de werkzaamheden staan er aan het begin en het eind van het gebied informatieborden.

Reactie toevoegen