Ontdekkingstocht in de wereld van de techniek

500 leerlingen uit groep 7 van basisscholen uit de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren gingen afgelopen week op ontdekkingstocht in de wereld van de techniek. Dit deden zij door een bezoek te brengen aan bedrijven in de regio Midden-Groningen, waar ze een rondleiding kregen en workshops volgden of leuke praktijkopdrachten uit moesten voeren. 
Ontdekkingstocht in de wereld van de techniek
Daarnaast gingen ze aan de slag op de afdeling techniek van het dr. Aletta Jacobs College om er hun eigen solarvoertuigje te bouwen. En de ontdekkingstocht eindigde dan in de Jouw Energie van Morgen Truck van de Rijksuniversiteit Groningen en in de OTIB-bus, waar de leerlingen ook opdrachten kregen met als doel om beter inzicht te krijgen in het maken van keuzes richting een bepaalde technische opleiding.
 
Wethouder Erik Drenth (Hoogezand-Sappemeer) en wethouder Anja Woortman (Slochteren) openden samen met leerlingen van cbs De Regenboog en Jenaplanschool ‘t Vlot de Techniekweek 2017. Olga van der Niet, als ergotherapeut verbonden aan het UMCG, was door de organisatie uitgenodigd en gaf voorafgaand aan de opening een presentatie ‘Techniek Helpt’ over het belang van technische ontwikkelingen in de medische zorg. Olga werkt met patiënten die een arm of hand missen.
 
 
De verwachting is dat volgend jaar nog meer scholen mee zullen doen aan de techniekweek en dat is positief, want ook in onze regio Midden-Groningen zitten bedrijven te springen om goed geschoold technisch personeel.

Reactie toevoegen