GroenLinks trapt af

Onlangs maakten dertig GroenLinks leden een start met de verkiezingscampagne voor de gemeenteraad Midden-Groningen. Het voorbereidende werk was al in gang gezet, er is een commissie die gesprekken voert met kandidaten voor de kieslijst, en de eerste programmapunten staan in hooflijn al op papier. Maar nu is het de beurt aan de leden om verder vorm te geven aan de beweging die Jesse Klaver op landelijk niveau heeft ingezet. Tijdens deze startup vernamen de belangstellenden hoe ze ieder hun netwerk kunnen inzetten om antwoord te vinden op de vraag: Wat leeft er bij de mensen en wat kan GroenLinks voor hen betekenen? 
 
Contact met de inwoners
De Stichting MMC (Meer Met Cultuur) in Borgercompagnie was de gastheer en in een genoeglijke sfeer besprak GroenLinks voorzitter Heleen Visscher de noodzaak voor een politiek die ingebed is in de directe omgeving. In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt het verkiezings- programma zoveel mogelijk van onderaf geschreven, met inbreng van onder meer de dorpen, de buurten, de verenigingen, de beroepsgroepen. De GroenLinks leden gaan op pad om informatie te verzamelen. Visscher: ‘Met deze benaderingswijze leggen we contact met de inwoners in Midden-Groningen en het GroenLinks programma krijgt een invulling die dicht bij de mensen ligt. Het kan zijn dat alle informatie op 22 november (de verkiezingsdatum) nog niet compleet is, maar dat is van minder belang. De beweging gaat ook daarna gewoon door. Het moet een organisch geheel worden waarbij de GroenLinks politici niet van bovenaf opleggen wat goed voor de inwoners is, maar waar de GroenLinks idealen en standpunten worden gevoed vanuit de inwoners van Midden-Groningers.’ De aanwezige GroenLinks leden reageerden enthousiast.  
 
Logo
Naast de ambitieuze plannen voor de komende jaren was er ruimte voor de presentatie van een nieuw logo in ontwikkeling. De ontwerpers kregen enkele welgemeende adviezen mee, zo zou de slagzin ‘Hart voor Groningen’ misschien moeten veranderen in ‘Hart voor Midden-Groningen’. De tekening die erbij hoort krijgt nog een opwaardering met enkele karakteristieke plaatjes, die op een herkenbare wijze de respectievelijke dorpskernen weer-geven. 

Reactie toevoegen