Menterwolde schoon!

Zaterdag 22 april werd in Menterwolde de jaarlijkse Zwerfvuilactie gehouden. Het was koud afgelopen zaterdag, er stond behoorlijk wat wind en af en toe bleef het ook niet droog. Maar, gewapend met vuilniszakken en knijpers gaan de vele vrijwilligers toch op pad. 
Menterwolde schoon!
Clubgenoten, buren, vrienden en familieleden van maar liefst 32 verenigingen staken die dag de handen uit de mouwen, om de buurt weer schoon te maken! Alvorens aan de slag te gaan, sprak burgemeester Rein Munniksma iedereen toe, in De Mentere te Muntendam, en wenste ze allemaal veel succes.   
Leden van Vrouwen van Nu afdeling Muntendam zijn ook weer druk bezig om alles spic en span te maken. Antje Kerlien, medebestuurslid, laat weten, dat de vereniging ieder jaar met zoveel mogelijk leden probeert mee te doen. Dit jaar zijn er 14 personen, verdeelt over 4 groepen, die mee doen aan deze actie. Met José Drent en echtgenoot is Antje Kerklien aan het 'werk' aan de Bovenweg in Muntendam. Andere leden ruimen rommel op aan de Nieuweweg, Tolweg tot het Sluisje bij de Tolweg. Iedere vereniging krijgt een bedrag van ongeveer 150 euro van de gemeente, "Maar het is altijd afwachten hoeveel precies", zegt Antje lachend. "Bij deelname van veel verenigingen wordt de spoeling dunner, maar alles is meegenomen."

Reactie toevoegen