WP Harmonie eert Jack Horst

Tijdens het jubileumconcert ter ere van het 40-jarig bestaan van de Winkler Prins Harmonie is dirigent Jack Horst benoemd tot erelid van de vereniging.  Al vanaf de oprichting van de WPH, in 1977, is Jack betrokken bij het (oud-)leerlingen- en docentenorkest van scholengemeenschap Winkler Prins. Eerst als muzikant en sinds 1994 als dirigent.
WP Harmonie eert Jack Horst
Speld, oorkonde en een eigen podium
Voor zijn 40-jarig lidmaatschap ontving Jack van de KNMO, de koepel van muziekbonden, een vergulde speld en een oorkonde. Vanwege zijn jarenlange verdiensten voor het orkest had het bestuur echter nog een verrassing in petto: Jack werd benoemd tot erelid. Uit handen van voorzitter Jeffrey Barth kreeg de jubilaris een oorkonde en een glasbokaal. Als extra eerbetoon heeft de school verder besloten het podium in de kantine van de school aan de Raadsgildenlaan om te dopen tot het Jack Horstpodium.
 
Jukebox-concert
Overigens waren de jubileumconcerten op 7 en 8 april zeer geslaagd. Bijzonder aan het vrijdagconcert was het ‘jukebox-blokje’: het publiek mocht uitmaken welke stukken er werden gespeeld. Muzikanten Mieke Bosscher en Rink Blankevoort werden in het zonnetje gezet vanwege hun 12,5-jarig lidmaatschap. Op zaterdag trad een gelegenheidsorkest van ruim 50 reünisten op. 
Na afloop van de beide avonden waren de reacties van het publiek buitengewoon positief.
 

Reactie toevoegen