Knotsgekke trombonisten

Twee knotsgekke trombonisten zetten de boel op stelten! Michael Eversden en David Tyler, trombonisten van het NNO (Noord Nederlands Orkest) verzorgen zondag 19 februari een spectaculaire show voor de hele familie in het Huis voor de Kunst in Veendam.
Knotsgekke trombonisten
Michael en David beginnen met een jazzy duet. Na een korte introductie vertellen 'The Trombonauts' over hun bijzondere beroep, namelijk dat van trombonisten in een symfonieorkest. Op het podium staan allerlei (koper)blaasinstrumenten, waaronder de hele trombone 'familie'. Met behulp van een tuinslang laten beiden zien en horen, hoe een toon wordt geproduceerd. 'De Trombonauts', zullen dan ook een 'beroemd' duet voor tuinslang en trombone spelen en geven een korte uitleg over de trompet, de hoorn en de tuba, waarna zij alle facetten van de trombone demonstreren. De trombone staat bekend om zijn 'slidey' geluiden. Deze heten 'glissando', welke 'The Trombonauts' natuurlijk zullen laten horen. Daarna gaan zij uitgebreid in, op de hele trombone familie, van groot naar klein. Ieder instrument wordt gedemonstreerd aan de hand van populaire melodieën. Om het concert af te ronden spelen ' The Trombonauts' hun theaterstuk, 'Tammo en zijn Trombone'.
"Eerder waren 'The Trombonauts' al te gast in het Huis voor de Kunst en bleek het aanwezige publiek, al snel, zéér onder de indruk te zijn. Het is daarom niet verwonderlijk de 'Trombonauts' nogmaals - met stip – op ons programma staan!" Een fantastisch leuke en leerzame muziekbeleving voor jong en oud.

Reactie toevoegen